Saps quina és la millor manera de descongelar els aliments ?

Bacteris nocius poden reproduir-se a la carn o al peix si no ho fem correctament
Saps quina és la millor manera de descongelar els aliments ?

Temps de lectura: 1’

Amb la vida tan ràpida i estressada que acostuma a tenir tothom, cada cop és més comú que ens haguem de descongelar alguna cosa per dinar. Carn, peix... però sovint no li donem al procés de descongelat la importància que realment té. Si no hem tingut prou previsió i no hem posat la peça a descongelar a la nevera... que hauríem de fer ? La deixem desconge-lar damunt el marbre de la cuina ? La posem en aigua ? La descongelem ràpidament al microones ? Doncs els especialistes ens diuen que mai hem de descongelar aliments a temperatura ambient. Els bacteris que poden causar malalties de transmissió alimentària són capaços de reproduir-se ràpidament en carns, peix o molts altres tipus d'aliments si es troben a temperatura ambient. Quan descongelem sobre el marbre de la cuina, la superfície de l'aliment és el que es descongela primer, i es crea una capa d'aigual que, a la temperatura de la cuina afavoreix el creixement ràpid de bacteris a les capes més superficials. Així doncs, la millor opció és el microones, i la millor manera de fer-ho es parant-lo cada poc temps per anar canviant la posició de l'aliment, per tal que no es cuini.

CADENA 100