Que lactis són més saludables i quins no aporten massa beneficis, segons la ciència

Els derivats més saludables són aquells elaborats de forma natural i sense additius.
Que lactis són més saludables i quins no aporten massa beneficis, segons la ciència

Temps de lectura: 1’

Existeixen una gran varietat de productes lactis en el mercat, però és important saber quins són saludables i quins no aporten massa beneficis a la salut. Els derivats lactis més saludables són aquells que estan elaborats de forma natural i es deuen consumir preferentment en les seves versions sense sucre afegit. D'altra banda, els menys saludables són aquells que volen fer-te creure que són una cosa que no són. Aquest tipus de preparats tenen una gran quantitat de greixos gens recomanables. Encara que se semblin als productes naturals, el seu sabor sol ser més intens i dolç. A més, aporten moltes més calories, tenen una alta quantitat de sucre i no aporten vitamines i minerals. Encara no hi ha molt consens entre nutricionistes sobre si són bons o no per a la salut, sí que es pot parlar de quins presenten majors beneficis.

Llet

La llet és el làctic que més consumin a les llars del nostre país, però també és el més difícil de digerir perquè moltes persones no toleren bé la lactosa, provocant-problemes de pell, al·lèrgies o indigestió. Les llets de cabra o d'ovella tenen menys lactosa, pel que poden ser convenients per a algunes persones.

Formatge

El formatge hauria de ser limitat per aquelles persones que pateixen colesterol o hipertensió. Els que no tinguin aquests problemes de salut poden prendre-ho tot triant els de qualitat i elaborats artesanalment i, preferiblement, semicurats.

Iogurt

Aquest és un aliment important, font de proteïnes d'alta qualitat i capaç d'aportar el 18% del calci i el 30% de fòsfor que necessita el cos. Es recomana evitar aquells que presenten afegits artificials com els saboritzants i el sucre blanc.

CADENA 100