La pasta de te és un d'aquests productes oblidats en els aparadors de les nostres pastisseries
Temps de lectura: 1’
Més de dos-centes pastisseries i fleques de tot el país competien per aconseguir el premi d'aquest reconeixement que els acredités com a guanyadors de la quarta edició del premi Dulcypas a la millor pasta de te artesana del país. L'Atelier Barcelona, amb Eric Ortuño al capdavant, ha estat la triada. Amb una proposta que combinava el caramel salat i l'avellana, el jurat ha atorgat a la creació d'Ortuño 476,5 punts.
Per a emetre el seu veredicte, després d'un tast a cegues, els integrants del jurat van tenir en compte criteris com el sabor, la textura, l'aspecte, el sentit comercial i també l'originalitat. I és que l'organització entén per pasta de te "aquella peça petita típica de la pastisseria artesana que se serveix al costat d'una tassa de te o cafè", però també és conscient de la diversitat de varietats, formats i presentacions finals que admet aquest producte.
El jurat d'aquesta quarta edició del premi Dulcypas a la millor pasta de te artesana del país estava integrat per:
- Olivier Fernández, impulsor del projecte Bean to Bar en el Museu de la Xocolata de Barcelona;
- Miguel Moreno, president de la Confederació Espanyola d'Artesans de Pastisseria
- Isabel Jiménez, professora de l'Escola d'Hostaleria de Sevilla
- Jordi Puigvert, xef pastisser i autor del llibre Evolution
- Alberto Díaz, màxim responsable de l'escola de pastisseria del Principat d'Astúries
- José Romero, professor de la EPGB i autor del llibre Idees entre la Cuina i la Pastisseria