Com podem evitar el malbaratament d'aigua a casa

Els petits hàbits que podem canviar fàcilment per millorar el nostre futur
Com podem evitar el malbaratament d'aigua a casa

Temps de lectura: 1’

Són molts els factors que determinen l'estat de les reserves d'aigua dolça de la planeta: el canvi climàtic, el desglaç dels pols, les temperatures extremes, les precipitacions, l'augment de la població i el consum, tant industrial com domèstic, que fem de cada gota d'aigua.

La situació en què ens trobem tots, fa que visquem un moment en què aquestes reserves d'aigua disponibles per al consum siguin cada vegada menors. Per això, és urgent que actuem en conseqüència i entre tots posem de la nostra part per revertir l'estrès hídric que pateixen molts països com Espanya, amb un alt risc de desertificació.

Encara som a temps de donar-li la volta a aquesta situació, el que ens garantirà un millor futur amb aigua, i per a això, podem ajudar canviant petits hàbits quotidians en pro de l'estalvi d'aquest bé indispensable, que és cada vegada més escàs. El primer pas per aconseguir-ho és ser conscients el consum que suposen les nostres rutines perquè, entre totes les opcions que trobem en el nostre dia a dia, triar una o una altra és determinant per evitar el malbaratament.
Entre aquests gestos que podem canviar n'hi ha un que es repeteix en moltes llars.

Hi ha moltes més coses que podem fer per, litre a litre, evitar el malbaratament domèstic d'aigua: dutxar-se en lloc de banyar-se, tancar l'aixeta mentre ens raspallem les dents, instal·lar una cisterna de doble descàrrega, fer servir el rentaplats en lloc de fregar a mà.

El consum individual depèn, en primera i última instància d'un mateix, i bona part de l'aigua que fem servir habitualment es malgasta a causa de la manca de consciència sobre el problema. Només donant-nos compte d'aquest excessiu despesa podrem reparar en quin ús fem diàriament, i intentar posar-li solució reduint i optimitzant la quantitat d'aigua que consumim al dia.

CADENA 100