Com conservar les herbes d'infusió perquè no perdin propietats ni es podreixin

T'ensenyem el millor sistema perquè no es facin malbé ni perdin sabor o potencial medicinal.
Com conservar les herbes d'infusió perquè no perdin propietats ni es podreixin

Temps de lectura: 1’

Quantes vegades no haurem descobert al nostre rebost de casa pots amb plantes per a infusió que teníem gairebé oblidats i que potser fa anys que estan allà. Continuen conservant les seves propietats i sabor?

La forma com conservem i emmagatzemem la planta tindrà també molta importància a l'hora d'assegurar el seu estat.

Un cop hem comprovat que està completament seca, en el cas que l'hàgim recol·lectat nosaltres mateixos, o bé, una vegada retirada de la bossa de l'herbolari on l'hem adquirida, el millor és dipositar la planta en un recipient o pot, preferentment de vidre fosc, però també valen els de ceràmica o de pisa.

Les bossetes o cucurutxos de paper, en què moltes vegades ens el venen als propis herbolari, també constitueixen una bona solució. En canvi, els pots de plàstic no són gaire recomanables.

D'altra banda, convé ajustar la mida del pot a la quantitat de plantes que guardaràs allà, evitant així recipients en excés grans per a la planta acumulada, amb un espai lliure ple d'oxigen que podria danyar la planta.

Pel que fa a la ubicació, l'ideal són espais on les plantes no estiguin exposades a la calor i als raigs de sol, com un rebost o en un armari de la cuina allunyat d'aquestes fonts de calor i humitat.

Hi ha qui opta per conservar-les en el congelador, la qual cosa és especialment útil en algunes plantes aromàtiques com la menta, l'alfàbrega, l'hipèric o la farigola.

CADENA 100