Xurros de moniato o les croquetes de panettone?

Aquestes són algunes de les novetats que trobarem al Gastronomic Forum Barcelona del 6 al 8 de novembre

audio

Xurros de moniato o les croquetes de panettone?

Pulsa para reproducir el audio

Tiempo de lectura: 2’

Més de 350 empreses del sector de la restauració, l'hostaleria i el 'foodservice' exposaran els seus productes més recents fins dimecres que ve al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Podrem trobar Xurros de moniato, croquetes de panettone artesanes, cervesa blava, sobrassada de boví, hamburguesa de carxofa o un sorbet de piparra són algunes de les novetats gastronòmiques que es presenten des d'aquest dilluns i durant tres dies a Gastronomic Forum Barcelona.

De cara a les properes celebracions nadalenques, el Gastronomic Forum dona a conèixer nous productes com unes croquetes de panettone artesanes, realitzades per Coc&Delicatessen; o el calendari d'advent de salses dolces artesanes de Can Bech, amb vint-i-quatre sabors gurmet especials per maridar amb formatges.

Al programa del Gastronomic Forum, que preveu 120 activitats durant tres dies amb la participació de 200 ponents, el saló incidirà en el poder transformador de la cuina, donant veu a cuineres d'àmbit internacional que proposen models de treball que posa èmfasi en la conciliació i la integració als restaurants, com la danesa Kamilla Seidler, al capdavant del restaurant Lola de Copenhaguen, o la belga Joke Michiel al Souvenir a Gant.

L'ús del foc com a mètode de cocció en tendència a la cuina professional serà un altre dels temes que s'abordaran, així com les experiències dels professionals entorn del nou rebost, que recupera conserves tradicionals d'aliments i promou tècniques de conservació inèdites a la nostra cultura culinària.

Gran part dels més de cent cuiners i cuineres participants presentaran les iniciatives vinculades a l'ús de productes autòctons, la recuperació de mètodes d'elaboració tradicionals i la lluita contra el malbaratament alimentari, entre altres temes d'actualitat.

Aquest any, els restaurants participants en el saló sumen 55 estrelles Michelin clàssiques i 11 estrelles Michelin verdes, que reconeixen els establiments que treballen per preservar el medi ambient mitjançant una gestió eficient dels recursos i la reducció dels residus.


CADENA 100