El millor restaurant i el millor entrepà els tenim a Catalunya

A Barcelona i al Pla del Penedès

audio

El millor restaurant i el millor entrepà els tenim a Catalunya

Pulsa para reproducir el audio

Tiempo de lectura: 2’

Els xefs del restaurant Disfrutar de Barcelona, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, han celebrat haver-se coronat com el millor restaurant del món el 2024 durant la celebració de la gala 'The World's 50 Best Restaurants' celebrada aquest dijous a Las Vegas (EUA ): "És un somni per a nosaltres i per a Catalunya".

"Primer vam tenir El Bulli, després el Celler de Can Roca i ara que el Disfrutar sigui el millor del món és molt important per al país i per a la gastronomia catalana i espanyola", han afirmat en una entrevista.

Per als xefs catalans, el guardó representa la confirmació que fan les coses bé i que la gent hi creu, i han indicat que ser el millor restaurant del món és "el millor que et pot passar a nivell gastronòmic", fet que beneficiarà el producte, el productor i el territori ja que, segons ells, guanyarà visibilitat.

Després de ser escollit guanyador, Disfrutar ha pres el relleu al peruà Central, guardonat com el millor restaurant del món el 2023, mentre que el basc Asador Etxebarri ha quedat amb el segon lloc i el madrileny DiverXO, amb el quart.

'The World's 50 Best Restaurants' en un prestigiós rànquing de cuina que aquest any compta amb fins a tres restaurants espanyols entre els 50 millors del món, els xefs dels quals s'han tornat a col·locar aquesta nit la icònica bufanda vermella que caracteritza aquests guardons.

I pel que fa al millor entrepà, és el Miguelin Especial, que consisteix en triturar el bacó i el pit de pollastre, barrejar-los i servir-lossobre les llesques de pa amb salsa i pebrot rostit. Es fa en un restaurant del Pla del Penedès. El va crear l'Abel Moreno fa 18 anys, des de la Tasqueta Cal Miguelin, i s'ha convertit en el millor entrepà d'Espanya. El pa també és força important, i, tal i com diuen des del restaurant "perquè el 70% d'un entrepà és la primera mossegada i això depèn principalment del pa, que ha de ser bo i servir calent". El venen per 6,40 euros. "Era una de les propostes més econòmiques del concurs, que rondaven els 8-10 euros".

Així ho hem explicat a CADENA 100

LA MILLOR VARIETAT MUSICAL AMB XAVI CAMINALS

Quan pots escoltar a Xavi Caminals? La resposta és senzilla: sintonitza CADENA 100, de dilluns a divendres, d'11 a 15 hores, just després de 'Buenos días, Javi y Mar!'.

El nostre company s'encarregarà de posar-te aquests 45 minuts de música sense interrupcions de la millor varietat musical, que és el senyal d'identitat d'aquesta casa. Sintonitza la teva ràdio amb CADENA 100!



CADENA 100