Xarop de romaní contra els mals de cap
Temps de lectura: 1’
Els mals de cap poden tenir causes molt diferents, no és segur que funcioni en tots els casos, però el romaní, el gingebre i la mel proporcionen alleugeriment a moltes persones. A més és un plaer prendre'ls en forma de xarop tant en fred com en calent.
Romaní, gingebre i mel per alleujar la migranya
Per extreure els poders curatius de el romaní i el gingebre, es prepara una infusió concentrada, que després es barreja amb mel i llimona per fer un almívar. Per a això necessites:
Ingredients:
- 3-4 branquetes de romaní fresc
- 1 tros de gingebre d'uns 4 cm de llarg, de el gruix d'un polze
- 100 ml d'aigua
- El suc d'una llimona
- 250 g de mel natural
Preparació:
- Retira les agulles de romaní de les branques i pica-amb un ganivet.
- Després de pelar, curta o ratlla el gingebre a rodanxes molt fines.
- Posa el romaní, el gingebre i l'aigua en una cassola petita, porta a ebullició i deixa que reposi durant 10 minuts.
- Cola a través d'una malla fina i deixa que es pot escalfar.
- Posa la mel, el suc de llimona i la infusió concentrada en un pot amb tapa de rosca i agita fins a obtenir un xarop uniforme.
- Tanca hermèticament el pot i conserva'l a la nevera. Aquest xarop es conserva sense problemes durant diverses setmanes a causa del seu alt contingut de sucre.
Conserva el romaní de manera correcta
Recorda que el romaní ho has de conservar en un recipient hermètic lluny de la llum directa i en un lloc fresc perquè conservi els seus principis actius. El romaní fresc cal usar-lo ràpidament però el sec es conserva moltíssim més. De totes manera no has de emmagatzemar-durant més d'un any.