Trucs per calcular la quantitat exacta d'una ració de pasta

Compte, que la mesura és en sec
Trucs per calcular la quantitat exacta d'una ració de pasta

Temps de lectura: 2’

Tot i ser un dels plats emblemàtics de la gastronomia italiana, la popularitat de la pasta s'ha estès al llarg i ample de la planeta per conquerir tots els paladars. Des dels més petits de la casa fins aquells que tenen el morro molt fi són amants d'aquest plat, i saber preparar una bona pasta és un autèntic art. I si saber cuinar-la al dent és tot un art, saber mesurar les quantitats no es queda enrere. Poc es parla de la dificultat de fer pasta per una sola persona i, no preparar per a una setmana o quedar-te curt i amb gana. N'hi ha que prefereixen mesurar en gots, en tasses, en plats o en grapats. Encara que, òbviament, la quantitat dependrà de tota aquella pasta que siguis -o no- capaç de menjar, escollir una ració universal és molt més fàcil del que creus. Habitualment fem més pasta del compte perquè quan llencem un grapat de macarrons a la cassola ens fa la sensació que ens hem quedat curts.


En aquest moment has de recordar dues coses: el primer és que les racions es fan en sec, i per tant, al coure la pasta, la quantitat augmenta, i el segon és que, normalment a aquesta pasta li afegiràs altres ingredients, de manera que la ració serà més gran. Has de tenir en compte amb què acompanyaràs la teva pasta. Si per exemple el faràs amb algun tipus de proteïnes com carn picada o uns trossos de pollastre, o si la recepta porta moltes verdures, és possible que la meitat del plat no sigui només per la pasta. Si prepararàs un plat més senzill com amb qualsevol classe de salsa on l'ingredient principal és la pasta, el pes de la quantitat el porta aquest ingredient, clarament.

Trucs per trobar la mesura

Una de les maneres més senzilles d'aconseguir la quantitat d'una ració és utilitzant un plat. I no, no és tan fàcil com fer en un plat el volum de pasta que consideres i afegir-lo a la cassola, perquè llavors tindràs més pasta del compte. Has de tenir en compte que un plat de pasta en sec equival a dues racions de pasta cuita. Amb la qual cosa, partint d'aquesta mesura, comença a fer càlculs. Si cuines només per a tu, troba a un plat del qual correspondria a la meitat d'una ració en sec. Si és per a dos, el plat complet, per a tres plats i mig ...


A més del plat, una altra opció és utilitzar un got de mesura estàndard. En aquest cas, si omplim un got de pasta buida, aquesta porció equivaldria a una ració de pasta cuita, de manera que abans de tirar a la babalà a la cassola, bolca en un got per tenir en compte les racions. I un altre dels clàssics per mesurar la pasta són els grapats. Si es dóna el cas on no tens a prop ni un got ni un plat, no et preocupis. Si es tracta de pasta petita, pots fer un bol amb les teves mans i aconseguir així el que seria una ració, mentre que si el que pretens cuinar són espaguetis, uneix el dit polze a l'índex i el buit que queda al mig és la proporció d'espaguetis que has de ficar a la cassola.



CADENA 100