Trucs i idees per treure partit a la vainilla natural

És l'aromatitzant artificial més utilitzat, destinat no només al terreny de l'alimentació, sinó també a perfumeria.
Trucs i idees per treure partit a la vainilla natural

Temps de lectura: 2’

A més, la terminologia comercial contribueix a la confusió perquè denomina aquesta aroma sintètica, vainilla, idèntic nom que el dels cristalls que es formen de manera natural a les beines de l'autèntica vainilla. També s'estan obtenint succedanis per mitjà de la manipulació genètica.

COM UTILITZAR LA VAINILLA EN BRANCA: IDEES PER TREURE-LI PARTIT

La vainilla és digestiva i lleugerament estimulant, per la qual cosa a més de pel seu sabor s'empra també per les seves propietats. No és estrany trobar les beines senceres de vainilla en herbolaris, a més de botigues de dietètica i comerços selectes d'alimentació.

  • POSA VAINILLA ALS TARROS PER AROMATITZAR

Les beines es poden guardar en un pot de sucre de canya, ja que, alhora que es conserven, l'aromatitzen.

També es poden utilitzar per aromatitzar-te, cacau, fècula de blat de moro...

Per això es col·loca una beina dins del flascó on guardem els ingredients dels berenars predilectes.

  • PREPARA UN OLI DE VAINILLA

Per preparar un oli aromàtic amb vainilla convé fer servir un oli de sabor suau, com l'oli de sèsam. Per això:

  1. Col·loca un parell de beines obertes, al llarg, dins una ampolla de vidre.
  2. Omple'l amb l'oli i deixa'l macerar quinze dies.

Aquest oli de vainilla pot usar-se en rebosteria o per fregir, per exemple uns bunyols dolços.

  • LLET VAINILLADA

Una forma clàssica d'utilitzar la vainilla en branca és tallant un petit tros de la beina i obrint-la en dos. Es tira a sobre una tassa de llet bullent, que pot ser làctia o bé de soja, arròs, civada... i es deixa reposar cinc o deu minuts abans de colar-la.

S'utilitza aquesta llet per preparar crema, postres d'arròs, flams o una deliciosa crema catalana a la vainilla.

  • FLAM D'OU A LA VAINILLA

El flam d'ou i llet surt deliciós si es tira mig litre de llet bullent sobre una beina de vainilla oberta i la closca d'una llimona biològica ben rentada i es deixa reposar. A l'hora de preparar el flam, podeu seguir aquests passos:

  1. Bateu cinc ous sencers i barregeu-los amb 400 grams de sucre integral de canya.
  2. Afegeix la llet aromatitzada, sense deixar de remoure perquè no es quallin els ous.
  3. Col·loca la barreja als motlles ja caramel·litzats i posa'ls a coure durant uns tres quarts d'hora al forn, al bany maria.
  • PERES AMB VAINILLA

Aquesta espècie combina bé amb el sabor de les fruites. Hi ha moltes receptes de fruites amb vainilla que resulten exquisides. Una es fa amb peres:

  1. Pela unes peres, partir-les per la meitat i buida-les del seu cor.
  2. Cou-les en poca aigua, amb una beina de vainilla i una mica de mel, fins que estiguin tendres
  3. Col·loca-les en plats de servir, amb unes quantes passes de raïm al buit.
  4. Del caldo en què han bullit, retira la vainilla, espessa amb una mica de fècula de blat de moro i lliga amb nata líquida, per incorporar després aquesta barreja sobre les peres.


CADENA 100