Trucs de cuina curiosos que et facilitaran la vida

Els bons cuiners tenen alguns bons secrets per aconseguir els millors plats.
Trucs de cuina curiosos que et facilitaran la vida

Temps de lectura: 2’

A l'hora de cuinar ens poden assaltar molts dubtes tant sobre els ingredients com sobre els processos. Per això avui et donem uns quants tips per la cuina del dia a dia. Són trucs de cuina molt curiosos que et resultaran molt útils. Amb ells estalviaràs temps en cuinar i aconseguiràs millors coccions. Una vegada els coneguis, no podràs deixar de posar-los en pràctica!

  • Llegums en remull sempre a punt

Quan vagis a fer llegums, deixa en remull tot el paquet, no només el que vagis a utilitzar. Passat el temps de remull (8 hores normalment), Escorre'l, agafa la part que vagis a utilitzar i la resta congela'l. Una altra vegada que facis llegums, ja les tens remullades i pots posar-directament, congelades, a l'olla per coure-les.

  • Truc per rostir verdures sense utilitzar paper de forn

Si utilitzes paper de forn per rostir les verdures, al final de la cocció es perd el suc de les verdures, que són ideals per donar sabor a qualsevol preparació. Pren nota d'aquest truc de cuina perquè no et torni a passar:

Quan vagis a rostir verdures utilitza recipients de pyrex (els de vidre resistent). Així evites posar paper de forn i alhora pots aprofitar els sucs de les verdures.

  • Brous més saborosos

Si vols que els teus brous casolans tinguin un sabor més ric, afegeix verdures rostides. Especialment xirivies, nap, api, porro, ceba, pastanaga o fonoll. Amb afegir dos o tres trossos (un de cada) al caldo és suficient per tenir un brou amb sabor i color.

  • Com substituir l'alcohol en les receptes

Aquest truc de cuina pot salvar més d'una vegada. En moltes receptes veuràs que et demanen vi blanc, vi negre o cervesa. Amb la cocció s'evapora la majoria de l'alcohol, i quan són quantitats petites el que afegim, el plat resultant no contindrà pràcticament res d'alcohol. Però si no tens o no vols utilitzar-lo, només has de fixar-te en quin tipus de beguda t'estan demanant per substituir-lo. Per exemple

  1. Vi blanc: es pot canviar per vinagre de poma o arròs amb aigua a parts iguals
  2. Vi negre: pots utilitzar vinagre de vi negre i aigua
  3. Cervesa: totes les receptes funcionen afegint una cervesa sense alcohol o 0,0
  4. Brandi i licors similars: pots afegir al seu lloc una culleradeta de sucre morè dissolt en una mica d'aigua

CADENA 100