Trucs i consells per blanquejar la teva roba blanca a casa i que quedi com a nova

Ens encanten aquestes peces, però la seva neteja és moltes vegades un maldecap
Trucs i consells per blanquejar la teva roba blanca a casa i que quedi com a nova

Temps de lectura: 3’

A qualsevol armari no pot faltar la roba blanca. Una camisa blanca bàsica, així com samarretes i sabatilles també blanques formen part de l'armari càpsula perfecte, aquell que ens acompanya sempre i que aconsegueix que sempre estiguem a la moda.

Però la roba blanca comporta una pega i és que pot tenir tendència a perdre el to i passar del blanc als grocs o els grisos, escurçant així la seva vida útil com a peça. Res que no es pugui solucionar si sabem com blanquejar la roba blanca perquè quedi com a nova i que continuï sent part del nostre fons d'armari ideal.

Els millors trucs blanquejar la roba blanca

Hi ha centenars de productes blanquejants per a la roba, però no tots serveixen per a tots els teixits blancs i en alguns casos, podem arribar a danyar la roba si li donem un mal ús. Peces com la seda són més delicades que el cotó, per exemple, i no podem fer servir els mateixos trucs per a tots els tipus de teixits.

Els blanquejadors amb lleixiu no fan malbé els teixits naturals com el cotó, el lli o la llana, però poden destrossar-nos una peça de teixit sintètic. De la mateixa manera que hi ha productes específics per blanquejar les nostres peces, també hi ha remeis casolans que podem fer a casa amb tot just un parell d'ingredients i trucs casolans per arreglar roba destenyida.

Remeis casolans per blanquejar la roba segons el teixit

  • Treure les taques grogues del cotó amb vinagre i bicarbonat

Hi ha alguns trucs infal·libles per treure les taques grogues de la roba, com barrejar de vinagre i bicarbonat de sodi a parts iguals i aplicar aquesta pasta sobre la taca, deixant actuar una hora perquè faci efecte, igual que faríem en netejar unes Converse blanques , una cosa que a les peces de cotó funciona especialment bé.

  • Llimona, bicarbonat i vinagre per blanquejar les peces de cotó

Una altra opció és mesclar el suc de mitja llimona i dues culleradetes de bicarbonat en un cubell amb aigua calenta, i deixar la peça dins durant una hora. Passat aquest temps, traiem la peça i buidem el recipient per omplir-lo amb aigua freda i un bon raig de vinagre, deixant-la en aquesta barreja dues hores més. Un cop passat el temps, rentem com sempre a la rentadora (amb aigua freda).

  • Llet i aigua oxigenada per blanquejar la seda

L'ideal és que la seda es renti sempre del revés i en aigua tèbia, usant productes específics per a aquest teixit tan delicat. Fins i tot la podem portar al tint. Però si la peça ja ha groguejat i volem blanquejar-la, farem una solució a parts iguals de llet i aigua oxigenada: dues cullerades de cada per cada litre d'aigua freda. Deixem a remull durant uns minuts i aclarim amb aigua freda. En aquest cas, assecarem a l'ombra perquè el sol no faci malbé la peça.

  • Llet o aigua oxigenada per blanquejar la llana

Encara que la llana no és un teixit que s'hagi de rentar sovint (només cal airejar-la moltes vegades), és possible que hagi perdut aquest blanc i necessitis un extra per recuperar-lo. En aquesta ocasió et donarem dues opcions. La primera és deixar en remull la peça de llana durant un dia en un cubell amb aigua freda on haurem fet fora aigua oxigenada (una cullerada per cada tres litres d'aigua). Un cop passades les 24 hores, aclarim i rentem com sempre.

Una altra opció és usar llet sense pasteuritzar (imprescindible que no estigui pasteuritzada), en què remullarem la peça durant dues hores per després aclarir-la i rentar-la com sempre.

  • Bombes blanquejadores casolanes

Per fer-les barrejarem una tassa de detergent en pols, 1/2 tassa de bicarbonat, 1/4 tassa de sal i 100 ml d'aigua oxigenada de 30 volums. El que farem és barrejar-la (fent servir guants) fins que aconseguim una textura de molles o de sorra humida. Un cop amb aquesta textura formem boletes i les deixem assecar almenys 24 hores.

Quan estiguin ben seques, les podem guardar en un recipient hermètic i es conservaran durant mesos. Per fer-les servir, només haurem de fer-les fora en un cubell amb aigua i deixar la roma en remull.


CADENA 100