La planta aromàtica imprescindible a la cuina mediterrània

Tot sobre l'alfàbrega

Temps de lectura: 1’

L'alfàbrega és una planta molt present a la cuina mediterrània, però amb moltes varietats i usos diferents que l'alcen com una de les herbes aromàtiques més populars del món. Creix millor amb temperatures càlides i ajuda a espantar mosquits i altres insectes, protegint així a plantes més decoratives i florals, com els geranis. També s'utilitza en la indústria cosmètica i fins i tot es fa servir, cada vegada més, en el món dolç.

És una de les aromàtiques que millor s'adapten a l'interior dels habitatges domèstics, tan sembrada des de llavors com a partir de plantes ja crescudes. Necessita bon substrat, humitat constant sense embassaments, i diverses hores de llum directa del sol, sempre protegides del fred o els canvis bruscos de temperatura. Convé vigilar que el test no pateixi la visita d'erugues o cargols, molt aficionats a devorar les fulles.

No cal rentar-la fins al moment d'utilitzar-la, però sí que allargarem la seva conservació si emboliquem les fulles, amb les seves tiges, en fulls de paper de cuina molt humides, col·locades dins d'una bossa de tancament hermètic dins de la nevera. Per gaudir al màxim de les seves propietats aromàtiques el millor és afegir-la sempre a la fi, o en els últims instants de cocció, o directament abans de servir. Es poden consumir les fulles senceres, directament crues -rentades i seques amb molta delicadesa-, o també picades, tallades en tires o picades, si es busca alliberar els seus olis i sucs naturals.

CADENA 100