El Sarró de cabra del Moianès, millor formatge de cabra de pell florida del món

Ha estat l'únic formatge català premiat a la categoria més alta del World Cheese Awards
El Sarró de cabra del Moianès, millor formatge de cabra de pell florida del món

Temps de lectura: 1’

El World Cheese Awards està considerat com els Oscar dels formatges. Més de 3.500 formatges de tot el món es presenten i competeixen en 80 categories. El Sarró de cabra, que elabora la formatgeria Montbrú, ha estat escollit el millor formatge de cabra de pell florida del món i, a més, ha estat l'únic formatge català premiat a la categoria més alta, de la qual només formen part 84 formatges d'arreu del món.

Per fer un bon formatge, la matèria primera ha de ser excel·lent i la llet la treuen de cabres seves i d'una quarantena de ramats més que tenen el certificat de Llet de Cabres Catalanes. En controlen molt el maneig i l'alimentació per obtenir-ne llet de gran qualitat.

Un cop a la cambra on madura, s'han de controlar molt la temperatura i la humitat. I aquest formatge, el seu producte estrella, l'han de voltejar cada dia d'un a un.

 De fet, van passar de fer, 40 anys enrere, formatges a la cuina de casa per revaloritzar la llet de les seves cabres a muntar una formatgeria que ja té 50 treballadors. Produeixen 200 tones de 15 tipus de formatges, i cada cop n'exporten més. Ja han guanyat altres premis i ara també triomfen amb productes nous com aquest "cheesefuet", un formatge de cabra amb forma de fuet que també ha guanyat una medalla de plata.

CADENA 100