Es recupera la cabra catalana, que havia estat practicament extingida

Ja hi ha més de 200 pasturant per la Noguera, el Pallars o el Bages
Es recupera la cabra catalana, que havia estat practicament extingida

Temps de lectura: 1’

Era un animal que es va donar per extingit, però que finalment s'ha aconseguit salvar. I és que des de fa temps la població de l'anomenada "cabra catalana" no ha parat de crèixer. Cada vegada hi ha més pasturant per la Noguera, el Pallars, el Solsonès i el Bages. Aquesta espècie autòctona necessita muntanya, necessita bosc, i sortir al menys 7 o 8 hores al dia a pasturar. No els agrada estar tancades. La cabra catalana es caracteritza pes les banyes gruixudes i llises, es donava per extingida, però fa nou anys se'n van recuperar alguns exemplars. Des d'aleshores, el nombre d'animals no ha parat de créixer i ja n'hi ha al voltant de 200. Tot i que segurament el futur de la majoria d'aquestes cabres sigui... un plat. I és que la seva carn és molt buscada. Entre el ramat hi ha alguns exemplars de crestó, cabrits capats quan són joves i que es deixen crèixer fins que fan la mida adulta, cosa que passa cap als tres o quatre anys. Hi ha restaurants que ja han incorporat la cabra catalana a la seva carta, i serveixen plats com carpacció de crestó. I és que posar a la cassola un animal capat que ha passat dos o tres anys de a la muntanya és un luxe. La cabra catalana ha passat de la muntanya a la taula, però encara li queda camí per ser totalment reconeguda, tal i com demanen els ramaders.

CADENA 100