Recepta de galetes nadalenques de gingebre i canyella

Aquestes galetes de gingebre i canyella són un clàssic nadalenc imprescindible.
Recepta de galetes nadalenques de gingebre i canyella

Temps de lectura: 2’

Anem directes a la cuina i comencem a donar-li a l'esperit nadalenc. Santa Claus està a caure i els Reis Mags preparen els seus regals per animar-nos el 2021. Mentrestant, anem a elaborar aquestes receptes que cada any durant aquestes dates. Es tracta d'una recepta senzilla que podem fer amb els petits o els grans de la casa i passar una bona estona en família, les galetes nadalenques de gingebre i canyella. A continuació et donem tots el detalls.

Ingredients :

  • 70 g de mantega en pomada
  • 200 g de sucre
  • 1 ou talla "M"
  • 70 g de xarop d'atzavara
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc
  • Ingredients secs:
  • 240 g de farina fluixa
  • 1 i œ culleradeta de pols de coure
  • 1 i œ culleradeta de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de canyella en pols.

Ingredients per al morter:

  • 1 clau
  • œ anís estrellat
  • 3 o 4 boletes de pebre de Jamaica

En primer lloc, has de tallar la mantega a daus i deixar-la a temperatura ambient almenys una hora o fins que puguis enfonsar la punta dels dits amb facilitat. Cal anar amb compte i que la temperatura de la mantega no superi els 37 ° C o començarà a fondre. També podem treure l'ou de la nevera perquè vagi agafant temperatura. Mentre esperem aprofitarem per pesar i preparar la resta dels ingredients.

Un cop tinguis la mantega en pomada posa-la dins d'un bol i afegeix el sucre i treballa'l amb una llengua de rebosteria o amb la pala del robot de cuina fins a crear una crema. Ara afegim l'ou i barregem fins que s'integri completament, fent el mateix amb el xarop d'atzavara i el vinagre.

D'altra banda, posem tots els ingredients secs, la farina, pols de coure, gingebre i canyella en un colador gran i els tamisem. En acabar, afegeix els ingredients secs als ingredients humits en tres tandes, incorporant ⅓ dels ingredients secs cada vegada i barrejant bé fins a aconseguir una massa homogènia. Aquest pas no ho facis amb les varetes perquè afegiràs aire a la barreja.

Ara arriba el moment de triturar les espècies al morter. A mesura que ho vagis fent notaràs com canvia l'olor a la teva cuina i tindràs aquesta sensació de caloreta i de llar. Afegeix les espècies triturades, clau, anís i pebre de Jamaica a la massa ajudant-te amb el colador per evitar que caiguin impureses i barreja-ho bé.

Fem boletes d'uns 20 g amb ajuda dels palmells de les mans i posa-les sobre una safata. Quan acabis amb tota la massa refrigera les boletes durant trenta minuts. Preescalfa el forn a 180 ° C amb calor amunt i avall i sense aire quinze minuts abans de començar a coure les galetes. Un cop el forn estigui calent treu la safata de la nevera i col·loca unes nou peces a la safata de forn amb la base prèviament folrada amb paper de forn i deixant uns 4 cm entre cada bola, ja que al forn augmentaran el seu volum i d'aquesta manera evitaràs que s'enganxin unes galetes amb altres.

S'enforna durant quinze minuts i, transcorregut aquest temps, treu la safata de forn i deixa refredar les galetes sobre una reixeta. Les galetes solen durar quatre dies, sempre és millor guardar-les dins d'una llauna de galetes preservades de la llum i la humitat per mantenir la seva frescor.

CADENA 100