Quins són els cinc requisits que ha de complir un suc preparat saludable

Fins a 97 sucs, dividits en 5 categories, han estat analitzats per l'OCU per determinar-ne els beneficis
Quins són els cinc requisits que ha de complir un suc preparat saludable

Temps de lectura: 2’

Una alimentació saludable en els més petits és imprescindible per disminuir els riscos de patir obesitat, anèmia, càries o trastorns nutricionals. A més, en edats al voltant dels 1 o 2 anys, els nens tenen unes necessitats nutricionals fins i tot superiors a les d'un adult.

La importància d'una alimentació equilibrada infantil no és només una qüestió de present, sinó que és primordial per dotar els nens i les nenes d'unes rutines alimentàries eficaces així com d'un estil de vida saludable. Per això, a l'hora d'escollir aliments saludables, és primordial conèixer-los bé a fons.

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha elaborat una anàlisi dels 97 sucs infantils més consumits al mercat, de 5 tipus diferents, atès que és un dels indispensables en els berenars dels més petits, pel fet que és fàcil de transportar i de consumir gràcies al seu bric i la seva palla.

L'organització vol recordar que, si bé la fruita és imprescindible per al desenvolupament i el creixement de nens i nenes, cal no confondre aquests sucs amb prendre fruita. Els sucs tenen menys fibra i molt més sucre. Aquestes són les 5 categories de sucs i les diferents característiques, per conèixer a fons els requisits que ha de complir un suc preparat.

Sucs espremuts
És el suc resultant d'esprémer les fruites i els que més semblances guarden amb els sucs casolans, ja que no tenen additius. Per la seva conservació, són els menys abundants al mercat.

Sucs procedents de concentrat
És el resultat d'afegir aigua a un concentrat de suc i solen procedir la majoria de fora d'Espanya. En aquestes zones productores de fruita, s'espremen i se'ls treu l'aigua al suc per concentrar-lo i evitar tant l'emmagatzematge com el transport d'aigua. No compten tampoc amb additius i al 80% se li afegeix vitamina C, atès que poden haver perdut la major part durant la fase de concentració. Aquesta categoria compta amb la gran majoria dels sucs disponibles al mercat.

Nèctars de fruita
Aquests sucs són elaborats a partir d'un determinat percentatge mínim de fruita, el qual ve determinat per la normativa vigent. Per exemple, per a sucs de préssec o taronja, aquesta proporció s'ha de trobar al 50%. Per obtenir aquests nèctars, s'afegeix a la fruita aigua i sucre o edulcorants. Cal recordar que quan aquests productes es troben marcats amb l'etiqueta "Sense sucres afegits", significa que no contenen ni sucre ni edulcorants.Nou de cada deu nèctars dels analitzadors per l'OCU tenen additius: una barreja d'acidulants, antioxidants i edulcorants. Fins a la meitat disposen de vitamina C o una combinació de vitamines A, C i E.

Begudes a base de suc
Compten amb força semblances amb els nèctars, no obstant aquest producte compta amb l'etiqueta "sense sucres afegits" però contenen edulcorants; o no disposen del percentatge de fruita establert per considerar-se nèctars. Segons la marca, aquests percentatges es troben entre el 7 i el 70%. Contenen additius, colorants, acidulants, antioxidants i edulcorants; a més de vitamina C o la combinació de vitamines A, C i E.

Begudes a base de suc i llet
Una de les begudes més consumides pels més petits. Compten amb un percentatge de suc entre el 7 i el 41% i de llet entre el 3 i el 15%. La resta del producte està composta per aigua. Cal destacar que en la majoria d'aquests productes apareix la paraula "Zero", atès que usen llet desnatada, però sí que poden portar sucre. Contenen additius.

CADENA 100