Quins són els aliments més adequats i segurs per portar a la carmanyola amb el clima estiuenc?

Les amanides també s'han de conservar en fred, a la nevera portàtil, i és un plat complet i nutritiu.
Quins són els aliments més adequats i segurs per portar a la carmanyola amb el clima estiuenc?

Temps de lectura: 2’

Menjar fora de casa és un costum molt arrelat que agrada i ve de gust, sobretot si s'està de vacances. A més, cada vegada són més les persones que opten per menjar de tàper, endur-se el menjar preparat a la platja, a la piscina o a la feina. Els dies de calor, el desafiament implica aconseguir plats nutritius, frescos i fàcils de transportar, que proporcionin molts líquids i, a més, suposin el mínim risc de toxiinfecció alimentària. T'expliquem quins són els aliments més adequats i segurs per portar a la carmanyola i quins convé evitar per resistir el clima estiuenc.

Els aliments més adequats i segurs per al tàper

  • Per la seva composició nutritiva, les fruites de temporada, els fruits secs i les fruites dessecades resulten un aperitiu idoni per calmar la gana entre hores. A més, són aliments que no requereixen unes condicions especials de conservació.
  • Els lactis, com iogurts i formatges frescos, són altres alternatives refrescants i fàcils de portar, però per qüestió de seguretat alimentària, s'han de guardar en fred fins al moment de consumir-los.
  • Es poden escollir productes lactis que no necessiten fred (estan esterilitzats), que equivalen en nutrients, textura i sabor als iogurts, però no tenen el valor afegit d'aquests pel seu paper de probiòtics.
  • Les amanides també s'han de conservar en fred, a la nevera portàtil, i resulten un plat complet i nutritiu si es combinen amb aliments més consistents com pasta cuita, arròs o llegums.

Menjar de tàper: quins aliments convé evitar a l'estiu

  • Les altes temperatures, la humitat, els nutrients propis dels aliments (proteïnes) i el temps que transcorre des que es prepara el menjar fins que es consumeix són factors de risc per al desenvolupament d'una toxiinfecció alimentària. Per això, no tots els aliments són adequats per portar a la carmanyola a la platja o a la piscina. Els aliments de més risc que convé evitar són:
  • Ous i productes que els continguin (truites, remenats, ou dur, salses).
  • Peix i marisc, encara que estiguin cuinats.
  • Carn picada i derivats carnis, com salsitxes, hamburgueses o mandonguilles.
  • Llet i derivats, així com productes elaborats que continguin llet o ou (cremes pastissera, nates, etc.).
CADENA 100