Quins ingredients necessites per fer gelat casolà?

Tenim el mètode més fàcil i ràpid i no necessites cap aparell especial
Quins ingredients necessites per fer gelat casolà?

Temps de lectura: 2’

Què millor que un gelat per refrescar-te per dins i per fora? Vols saber com fer gelat casolà? Tenim el mètode més fàcil i ràpid i no necessites cap aparell especial. Només 4 ingredients que tu escullis, un bol, una forquilla (o una batedora) i un congelador.

Quins ingredients necessites per fer gelat?

Els 4 ingredients que necessites per fer un gelat casolà bàsic són:

  • Gemmes d'ou
  • Sucre
  • Llet
  • Nata de muntar
  • Més enllà d'aquesta base, pots afegir tota mena de saboritzants casolans, com per exemple: Xocolata, fruites, cafè, extractes, fruits secs, herbes aromàtiques o espècies: vainilla, té, canyella...
  • També pots fer gelats especials si algú a casa té una intolerància o al·lèrgia alimentaria, per exemple utilitzant begudes vegetals si algú té al·lèrgia a la llet. O bé emprar edulcorants com la stevia, si algú no pot prendre sucre.

Recepta bàsica per fer gelat casolà

Hi ha moltes receptes per fer gelat casolà bàsic, amb petites variacions entre elles (amb nata o sense, amb la nata muntada, sense ou, amb més o menys sucre...), però aquesta recepta de gelat és senzilla, surt bé i està riquíssima.

COM FER GELAT CASOLÀ BÀSIC

Ingredients per a 8 racions:

  • 300 mil·lilitres de llet sencera o semidesnatada
  • 200 mil·lilitres de nata de muntar
  • 4 rovells d'ou
  • 150 grams de sucre
  • I l'ingredient que tu escullis

ELABORACIÓ DEL GELAT, PAS A PAS

1. Bull la nata i la llet

Porta la llet i la nata a ebullició en un cassó posat al foc. Si afegeixes altres ingredients o saboritzants, afegeix-los també perquè s'integrin a la barreja.

2. Deixa infusionar

Quan arrenqui a bullir, aparta el cassó del foc i deixa-ho reposar per infusionar la llet i la nata. Espera que es refredi.

3. Bateu els rovells amb el sucre

Bat els rovells amb el sucre, millor amb varetes elèctriques (però si no en tens, unes manuals també et serviran), fins que obtinguis una barreja cremosa.

4. Barreja-ho tot

Remena bé les dues preparacions i aboca la crema resultant en un motlle ampli (has de fer una capa no gaire gruixuda, per poder trencar els vidres després).

5. Congela el gelat

Introdueix el motlle al congelador durant 30 o 40 minuts. Passat aquest temps, remou el gelat amb una forquilla (així trenques els vidres de gel i queda més cremós) o bat-ho amb la batedora.

6. Repeteix el procés 3 cops més

Torneu a introduir al congelador i repetiu l'operació 3 vegades més.

7. Retira el congelador abans de servir

Retireu el gelat del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo. I si ha quedat molt dur, pots tornar a batre'l perquè estigui més cremós.



CADENA 100