Guardes correctament el menjar de les teves mascotes?

Una bona conservació dels aliments de gossos i gats és fonamental per mantenir les seves propietats
Guardes correctament el menjar de les teves mascotes?

Temps de lectura: 2’

L'alimentació de les nostres mascotes és una de les necessitats bàsiques més importants del seu dia a dia i un element essencial i prioritari perquè gaudeixin de bona salut. Per tant, la manera en què emmagatzemem aquests aliments - majoritàriament pinsos i menjar humit- contribuirà en gran manera a una millor i major conservació i durabilitat.

Cal no oblidar, a més, que els aliments per a gossos i gats com els humans estan compostos fonamentalment per matèria orgànica i, per extensió, exposats a alteracions un cop oberts. És important estar pendents de factors com la temperatura, la humitat (que provoca l'odiosa floridura), l'aire (que condueix bacteris) i la llum; així com tenir en compte algunes recomanacions que ens facilitaran que el menjar dels nostres companys de vida es mantinguin en condicions òptimes:

  • L'ideal és utilitzar el mateix envàs del producte. Per regla general han estat dissenyats per conservar la frescor dels aliments i solen venir amb pràctics sistemes zip que faciliten la seva obertura i tancament (en cas negatiu podem utilitzar les tècniques de l'enrotllat i unes pinces tal com fem en el nostre rebost amb els paquets de pasta o farina).
  • També es pot optar per traspassar el pinso a un recipient especial per a aliment de mascotes, hermètics o tipus tupper de plàstic, metall o vidre (el recomanable seria ficar dins el paquet original). Un cop obert, el sac de pinso hauria d'arribar a les sis setmanes en condicions òptimes de conservació.
  • Busquem llocs foscos, frescos, nets i secs. On no hi hagi una excessiva humitat per evitar la floridura o que el pinso es quedi enganxós, les altes temperatures perquè no s'assequi ni es descompongui, i allunyat de la llum solar directa. Mai deixem el sac en zones exteriors i si vivim en cases amb jardí o de camp col·locar les bosses o sacs de menjar en un lloc elevat per evitar que s'acostin insectes o rosegadors.
  • Quan es menjar humit, es solen envasar en llaunes o en bosses petites. Mentre no s'obren hem de respectar les regles anteriors d'emmagatzematge: lloc fresc, lluny de la llum del sol, sec i net. Un cop obert s'ha de conservar ben tapat dins de la nevera (per exemple amb un paper film) o bé passar-lo a un recipient amb tapa per evitar que es ressequi o agafi mala olor; i sempre per un màxim de dos o tres dies.
CADENA 100