Què són els carnellets?
Temps de lectura: 1’
Els panellets de carn existeixen i es diuen carnellets, els van crear l'any 2016 uns carnissers de Girona, després d'unes proves amb canalla per fer hamburgueses de botifarra dolça amb altres ingredients.
Aquest és el gran secret dels carnellets: la botifarra dolça. Es tracta d'un embotit típic a l'Empordà i altres comarques gironines que és ben bé el que promet el nom: una botifarra feta amb carn de porc, sucre, pell de llimona i canyella. El resultat és un embotit totalment dolç (porta entre 700 i 800 grams de sucre per kg de carn) que es pot menjar cuit o assecat, com un fuet dolç.
Els carnellets són una boleta de carn de botifarra dolça arrebossada amb fruits secs i altres ingredients que es cou al forn uns 10 minuts i després es deixa refredar. Els més típics són els que es fan amb panses i pinyons o ametlles, i també els de xocolata amb festucs. També se'n fan amb coco, taronja amarga, etc.
Tots porten a la massa un 80% de carn i un 20% del producte que sigui: fruits secs, coco, xocolata. Cada boleta és d'uns 20 grams, perfecte per menjar-se'l d'una mossegada.
A Barcelona també han fet la seva versió de carnellets amb carn de mandonguilla i ingredients com formatge parmesà, ametlles, coco, pipes o bacó.
Locutor de CADENA 100, pots escoltar Xavi Caminals posant-te la millor varietat musical cada dia, de dilluns a divendres, des de les 11 fins a les 15 hores. Gaudeix dels números 1 de la música nacional i internacional cada matí.