Quant triga un ou a coure's?
Temps de lectura: 1’
Cuinar un ou sembla una tasca senzilla, però quant es triga a coure un ou? Realment empres els minuts adequats? La resposta pot variar en funció del resultat que busquis i la frescor de l'ou.
Per ajudar-te, compartim amb tu consells i trucs per a determinar el temps de cocció dels ous perfecte. A partir d'avui, podràs crear plats deliciosos amb la consistència que més t'agradi, des d'ous durs fins a suaus. Comencem!
Per determinar quant es triga a coure un ou, has de tenir en compte les teves preferències de consum i el moment en què l'introdueixes a l'olla.
Per preparar ous durs i bullits, comença per posar una olla amb aigua al foc i espera que bulli abans d'afegir-hi els ous.
En funció de com vols menjar els teus ous, tenint en compte la consistència del rovell i la clara, el temps de cocció varia:
- 7 minuts per a una clara ferma i un rovell líquid.
- 8 minuts per a un rovell una mica més ferm però encara suau.
- 10 minuts per a una textura totalment cuita però suau.
- 12 minuts, com a màxim, per a aquells que prefereixen els ous molt cuits.
A més, has de considerar la mida de l'ou. No és el mateix posar a bullir un ou molt petit que un de gran. Aquests últims trigaran més a cuinar-se. Pots afegir un minut extra per assegurar que quedin completament cuits.
Després de cuinar, és recomanable submergir els ous en aigua freda per facilitar la manipulació i el pelat de la closca.