Plantes silvestres per a afegir als teus plats

Coneix i gaudeix de la flora que tens a l'abast
Plantes silvestres per a afegir als teus plats

Temps de lectura: 1’

Les plantes silvestres que creixen en camins i prats són unes grans desconegudes. Descobreix algunes d'elles i beneficia't de les seves propietats.


Verdolaga

Planta molt comuna arreu del territori que germina al llarg de l’estiu en sòls llaurats o lliures de vegetació i ben fèrtils. Se’n menja la tija i la fulla i es pot menjar tant crua com cuita. Fins i tot se’n fan licors.


Ortigues

Es poden menjar tant crues com cuites, això sí, si es mengen crues s’han de triturar per a treure’n els pèls urticants. Sobretot es troben en zones mediterrànies, com el litoral i el pre-litoral. Crues, tenen gust entre espinacs i fruits secs; cuites, recorden clarament als espinacs.


Malva

Es pot trobar en tots els sòls fèrtils. Se’n mengen les fulles, les flors i els fruits immadurs. Les fulles s’han de coure per a aconseguir una textura més agradable. Les flors i els fruits es poden menjar crus.


Rúcula silvestre

Es troba distribuïda en poblacions petites al litoral i pre-litoral. Normalment, creix als marges de zones rurals. Se’n poden menjar tant les fulles com les flors, crues. Té un gust molt intens i especial. Es pot afegir en pizzes, pastes o salses, també marida bé amb formatges, fruits secs o tomàquet.


Lletsó

Molt abundant en horts i camps de conreu d’arreu, se’n mengen tant les fulles com les tiges tendres. Les fulles es poden menjar crues i cuites. Les tiges, solament cuites. Les fulles crues es poden fer servir en amanides, com si fossin enciam, o saltades a la paella. Les tiges es cuinen com si fossin ceba o carabassó.


Fonoll

Molt abundant. Se’n mengen les fulles, les tiges tendres, les flors i les llavors, tant cuites com crues. Té un gust anisat i una textura interessant. En general, combina bé amb làctics, peix, xocolata, fruits secs i tota mena de fruita.




CADENA 100