La pizza té propietats curatives

Un dels ingredients menys saludables, però més miraculosos. Coneix totes les curiositats del plat italià més popular.
ctv-vkf-eataly las vegas - feb 2019 - sarah stierch 12

Temps de lectura: 1’

Qui no aprofita la nit de dissabte per cruspir-se una bona pizza amb els amics? És un acte gairebé religiós que ve acompanyada sempre d'una bona conversa. El plat que representa a tot un país té moltes curiositats que cal que les coneguis... Sigui per gaudir-la més o per incloure aquesta informació en aquestes converses.

Creus que la van inventar els romans? Doncs t'equivoques. La seva invenció no té una data específica, però sí una època. Se sap que els etruscs van ser els primers que la feien i, per perfeccionar-la, va ser imprescindible el descobriment d'Amèrica de Colón, ja que ell va aportar l'ingredient indispensable: el tomàquet. T'imagines menjar-te una que no en portés? Jo tampoc.

Quan et diguin que la pizza no és saludable (que no ho és) els hi dius que, directament, és miraculosa. Segons un estudi que va recollir el mismíssim The New York Times, la pizza s'associava a una elaboració culinària que preveia els riscos de patir un càncer de pròstata, de còlon i de recte. La raó? El licopè que desprenen els tomàquets. Si aquesta es cuina, les seves propietats curatives augmenten. A més, un compost de l'orenga anomenat carvacrol, elimina les cèl·lules tumorals de la pròstata. Si és que els ingredients de la dieta mediterrània no tenen res de dolent.

Per cert, a l'altra punta del món també fan una pizza autòctona. A l'Índia existeix una que li diuen Uttapam. Està feta d'una massa de farina de llenties i farina d'arròs cuinades i fermentades. Se li sol afegir tomàquet, ceba i tota mena de verdures. Ara no sabràs decidir-te per quina de les dues és la més saludable, però queda clar que és un plat amb molta història que a partir d'ara ja coneixes.

CADENA 100