Menys carn vermella i més proteïna vegetal a les escoles

Nova proposta de menús a les escoles de Barcelona

Temps de lectura: 1’

Barcelona vol que totes les escoles de la ciutat tinguin menús escolars amb menys carn vermella i més proteïna vegetal, una nova proposta que te com objectiu el proper curs. l'Ajuntament i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han consensuat una nova proposta de menús que implica menys proteïna animal, a més d'incorporar més productes de proximitat i de temporada.

La proposta també insisteix en la importància d'utilitzar oli d'oliva per amanir i cuinar, així com incorporar més amanida a la guarnició i fruita fresca a les postres. La iniciativa s'emmarca en l'actual context de declaració d'emergència climàtica a la ciutat el passat 15 de gener.

S'estima que amb la reducció de la proteïna animal dels menús escolars a tres dies per setmana s'aconseguiria una reducció del 23% en les emissions de gasos d'efecte hivernacle associades a la producció d'aquests menús.

En total, els sis centres de la prova pilot són l'Escola Dovella, l'Escola Mallorca, l'Escola Ramon Casas, l'Escola Pare Poveda, l'Escola La Farigola del Clot i l'Escola Patronat Domènech. Les sis escoles tenen alumnat infantil i de primària d'entre 3 i 12 anys i, en el marc de la prova pilot, rebran assessorament i acompanyament professional per part de l'ASPB per fer que els canvis en la dieta dels alumnes es faci de la manera més senzilla i ràpida possible.

CADENA 100