Les vendes han pujat un 3% respecte a l'any passat

1,8 milions de coques per la revetlla de Sant Joan

Temps de lectura: 1’

Aquest Sant Joan, els catalans menjaran prop de 1,8 milions de coques, un 3% més que l'any anterior, segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona. Mantenir el preu entre els 16 i els 35 euros en funció de la mesura i el pes, i el fet que la revetlla caigui en pont fa que les estimacions siguin molt bones tot i l'encariment del preu del pinyó.

Pel que fa als ingredients, les més demandes seran, per aquest ordre, la farcida de crema, la de milfulls de llardons i la de brioix amb fruites i pinyons. A més, com moltes altres peces de pastisseria, les coques s'adapten a noves tendències com ara amb la reducció de sucre en el pa de pessic.

La preparació de cada coca artesana, recorda el gremi, requereix unes sis hores de treball, ingredients de qualitat i cap additiu ni conservant.

CADENA 100