Menjar poc allarga la vida

Un estudi afirma que la restricció calòrica millora el sistema immunitari i endarrereix l’envelliment
Menjar poc allarga la vida

Temps de lectura: 1’

L'estudi l'han fet científics dels Estats Units i de la Xina, i entre les seves principals conclusions destaca el fet que, menjar poc, allarga la vida. Els investigadors han dut a terme diversos estudis amb animals en què han analitzat els efectes que té fer una dieta amb poques calories sobre les cèl·lules, i han arribat a aquesta conclusió. L’envelliment és el factor de risc més alt per a moltes malalties humanes, com el càncer, la demència, la diabetis i la síndrome metabòlica. Amb aquest estudi, els investigadors han pogut comprovar que menjar menys millora el sistema immunitari i endarrereix l’aparició d’aquestes malalties relacionades amb l’envelliment. De moment, però, no se sap de quina manera la restricció calòrica podria influir en aquestes modificacions. En l’estudi s’han comparat ratolins que menjaven un 30 % menys de calories amb d’altres que seguien dietes normals. Van controlar la seva alimentació des dels 18 fins als 27 mesos. Això en humans seria equivalent a seguir una dieta amb restricció de calories des dels 50 fins als 70 anys. En general, el 57% dels canvis en la composició de les cèl·lules dels teixits dels ratolins que van seguir una dieta normal no es van veure en aquells que van menjar menys calories.

CADENA 100