Menjar peix els primers mesos d'embaràs: Un gran benefici pels fills.

Un estudi conclou que podria millorar la capacitat d'atenció dels fills
Menjar peix els primers mesos d'embaràs: Un gran benefici pels fills.

Temps de lectura: 1’

L'estudi l'ha fet l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i s'ha publicat a la revista internacional Journal of Epidemiology. La conclusión és que menjar peix, especialment durant el primer mes d'embaràs, podria millorar la capacitat d'antenció dels fills.

L'estudi també ha establert si hi ha diferències segons el tipus de peix que consumeixen les embarassades. La recerca s'ha fet amb 1.641 parelles de mares i fills pertanyents al Projecte INMA (Infància i Medi Ambient), una xarxa de recerca que estudia el paper dels contaminants durant l'embaràs i els seus efectes a la infància. Les mares varen respondre a diversos qüestionaris sobre la freqüència amb què prenien més de cent aliments, entre els quals es trobaven els diferents tipus de peix.

També es van recollir les dades sobre l'alimentació dels nens quan tenien 1, 5 i 8 anys. I als 8 anys també se'ls va sotmetre a una prova neuropsicològica per avaluar la funció d'atenció. Els investigadors van tenir en compte, sobretot, el nombre d'errors que l'examinat passa per alt en relació a l'estímul clau i la rapidesa en la resposta davant dels estímuls que eren detectats. Aquestes respostes són indicadors de l'atenció selectiva i sostinguda. Investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona han establert que no hi ha diferències entre el consum de peix blanc, peix blau o una dieta de peixos variats.

L'explicació més probable és que el peix conté, entre altres nutrients, àcids grassos poliinsaturats, que juguen un paper fonamental durant el procés de formació del cervell en el fetus.

CADENA 100