Cada vegada més productors l'utilitzen

Llavors de Calçots per tenir més varietat

Temps de lectura: 1’

El projecte pretén millorar la varietat, al mateix temps que fomentem el cultiu d'un producte que neix de la zona on, tradicionalment, neix la calçotada. Quines són les característiques que, ha de tenir el calçot ideal per a ser consumit;

1. Una ceba d'entre 15 i 25 centímetres de longitud de tija blanca
2. Entre 1,7 i 2,5 centímetres d'ample
3. Sabor dolç i suau

És un producte que es menja tradicionalment a l'aire lliure entre familiars i amics, a meitats de novembre i d'abril. Aquestes directrius també les tenen les noves llavors d'aquesta varietat de ceba de Valls que ha conreat des de fa anys.

La producció del calçot es produeix a quatre comarques que conformen aquesta entitat canònica del calçot: Alt Camp (Valls i els seus voltants són considerats l'epicentre històric de consum d'aquest aliment) Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès.

Els agricultors de la IGP Calçots de Valls confien que la pròxima temporada tota la producció de la zona que comprèn la denominació qualificada produeixi ja amb la nova llavor que durant anys han anat conreant.

L'entitat confirma que encara que el projecte de producció de la llavor autòctona neix gairebé amb l'inici de l'activitat de la IGP, fa més de vint-i-cinc anys, els passos decisius per al seu cultiu es van donar fa vuit anys. Des d'aquest moment, cada any fan una plantació a partir de les llavors que van néixer d'aquesta primera selecció i cada vegada més productors utilitzen aquesta llavor.

CADENA 100