Ingredients estrella per fer que les teves receptes brillin
Temps de lectura: 2’
Hi ha ingredients bàsics que no poden faltar a la cuina per donar sabor, aconseguir textures i aconseguir receptes originals i saludables. Tenir-los sempre en el teu rebost revolucionarà la teva forma de cuinar. Aquests són els són els ingredients bàsics i imprescindibles i els seus usos per aconseguir que les receptes brillin:
1. Llevat de cervesa o llevat nutricional
El llevat de cervesa o llevat nutricional és la que s'utilitza per fer pa o cerveses, però desactivada. És una forma de llevat que està inactiva, no serveix per a llevar res, però que té un perfil nutricional interessant pel seu contingut en proteïnes.
- Aquests són els usos que pots donar-li al llevat de cervesa:
Fes-li una cullerada o dues per sobre a les teves cremes de verdures. Espolvoreja-la en les teves torrades d'esmorzar. Fes salses, com beixamel, amb unes cullerades de llevat desamargada per donar-li més sabor. Utilitza-ho com a condiment per amanides, crispetes, patates fregides i altres snacks. Espolvoreja-la sobre les teves verdures rostides.
2. Salsa de soja
La salsa de soja està molt present en les cuines de l'est d'Àsia. S'utilitza a la cuina per un munt de coses. Podem aprendre dels seus usos i millorar les nostres preparacions utilitzant aquesta salsa. Hi ha salses de soja japoneses, com el shoyu i el tamari, salses de soja xineses, filipines, coreanes, etc. Jo et recomano que compris una salsa de soja japonesa, que et servirà per a molts plats que no són ni molt salats ni dolços.
També hi ha salses de soja sense gluten si ho necessites.
- Aquests són els usos de la salsa de soja a la cuina més interessants:
Salteja les teves verdures amb salsa de soja per donar-los moltíssim gust. Afegeix una o dues cullerades als teus brous i sopes mentre es couen. Dóna gust a les teves masses de mandonguilles i hamburgueses vegetals afegint unes cullerades de salsa de soja. Serveix les teves verdures al vapor amb un bol de salsa de soja per acompanyar i mullar. Hidrata la soja texturitzada amb una mica de salsa de soja a més d'aigua. Afegeix salsa de soja a les teves marinades per a un extra de sabor.