És hora de fermentar en casa

Cuina d'aprofitament i amb propietats immunològiques
És hora de fermentar en casa

Temps de lectura: 1’

Més enllà de l'exploració de sabors i de la cerca de companyia en aquesta quarantena, la raó principal per a introduir-se en el món dels fermentats durant el tancament és la salutFermentar vegetals és una perfecta manera de convertir aliments prebiòtics (amb fibra fermentable que alimenta els nostres bacteris) també en aliments probiòtics (que inoculen bacteris beneficiosos per al nostre tracte intestinal). Els fermentats ajuden a millorar la digestió i l'absorció de nutrients, potencien el procés depuratiu de l'organisme, són rics en enzims digestius, aporten minerals i vitamines i ajuden a enfortir el nostre sistema immunològic.

I per a què negar-ho, hi ha una mica de revolucionari en la fermentació. Fermentar és una forma de protesta, que reforça el consum passiu i estandarditzat. A més d'aportar-los un poder probiòtic, podem generar sabors i textures noves en els aliments.

Per a llançar-te a les fermentacions i realitzar-les de manera segura, l'ideal és que et deixis assessorar pels experts. I que t'acostumis als fracassos. La fermentació té molt d'assaig-error, així que, és probable que passi un temps fins que dominis la tècnica i la intuïció.

CADENA 100