¿Hora de canviar les paelles? t'ajudem!

Les característiques de cada tipus de mànec i de quin material estan fetes, permet prendre la decisió correcta.
¿Hora de canviar les paelles? t'ajudem!

Temps de lectura: 2’

És un dels estris que més vegades cal canviar, sigui perquè s'ha ratllat, el mànec comença vibrar o cou els filets en comptes de fregir-los. Acabaràs havent de comprar una nova paella, i l'elecció no és senzilla. Afortunadament, hi ha dues coses que t'orientaran perquè l'elecció sigui més encertada.

Les paelles de tefló passen per ser la millor opció. És lleuger, fàcil de netejar i blanc. Els inconvenients són que han demostrat ser sensibles a l'abrasió, no convé ficar aquestes paelles al rentaplats, i no són les millors suportant temperatures molt elevades. A més, perden les seves propietats a la mínima esgarrapada, que és fàcil que aparegui perquè és un material tou.

Les paelles de pedra tenen pitjor antiadherència , però mantenen molt bé la temperatura. La capa antiadherent pot estar reforçada amb partícules de minerals com titani . Són més sensibles a perdre propietats antiadherents i cal cuidar-les amb cura, ja que són més fràgils, però resisteix temperatures més elevades.

També hi ha les de ferro fos, que condueixen la calor de manera uniforme i el retenen durant molt de tempsno totes són antiadherents de per si, però n'hi ha que, per la porositat del material, tenen una antiadherència natural i et sobreviuen. Això sí, cal evitar que romanguin mullades molt temps -perquè no s'oxidin- i no rentant al rentaplats. La part dolenta és el seu pes, una característica que comparteixen amb les d'acer, que es ratllen molt menys i resisteixen millor les altes temperatures.


El mànec també és una part important, trobarem diferents tipus com;

D'acer inoxidable
És fàcil de netejar i es pot ficar al forn per gratinar (sense superar la temperatura indicada pel fabricant). El dolent és que el metall s'escalfa i és fàcil que el mànec cremi a la zona més propera a la paella.

De plàstic, i subjecte amb un cargol
És el més habitual. Té relleus que eviten que la mà arribi a la zona calenta de la paella; a més és possible canviar-ho si cal. El problema és que pot tenir ranures on s'acumuli la brutíciano és apte per al forn i, com tot el que ha tingut aquest tipus de paella sap, és normal que el cargol s'afluixi.

Desmuntable de plàstic
Té un mecanisme que permet encaixar-i desencaixar, el que significa que es pot per ficar la paella al forn, fins on aguanti el material de la resta de la paella. El costat negatiu és que solen ser més fràgils i es trenquen amb més facilitat.

CADENA 100