La Hofmann és la millor pastisseria de Catalunya

El pastisser Miquel Guarro ha recollit juntament amb Silvia Hofmann el premi concedit pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i de Girona
La Hofmann és la millor pastisseria de Catalunya

Temps de lectura: 1’

La pastisseria Hofmann és la millor de Catalunya, segons els gremis de pastisseria de Barcelona i de Girona, que també han anunciat altres premis, com el de la millor trajectòria personal 2022, que ha estat per al pastisser Eric Ortuño, fundador de L'Atelier Barcelona. A més, el gremi ha atorgat la Medalla de Mestre Pastisser a Jaume Viñallonga.

El director de pastisseria a Hofmann des del 2019, Miquel Guarro, ha trencat amb els cànons clàssics de la pastisseria per anar a buscar receptes innovadores. Les receptes tenen menys sucre, són més lleugeres i tenen textures més subtils, per concretar algunes de les seves innovacions.

El director de pastisseria a Hofmann també destaca que el sucre en grans quantitats, que tradicionalment es posava a les postres, ja no té sentit, ja que antigament el sucre era un conservant i ara hi ha mètodes alternatius més bons perquè no sigui necessari.

Guarro (que també ha rebut el premi a millor professional en xarxes socials) creu que mentre la gastronomia ha innovat en tècniques, la pastisseria no ho havia fet tant, però sempre han intentat cuidar el producte i la matèria primera. Per exemple: a les postres Pistacho, parteixen els festucs, que ells mateixos també torren per aconseguir el color i la textura que volen donar. En canvi, fins ara a la pastisseria s'utilitzava pasta de festucs.

Per la seva banda, el pastisser Eric Ortuño, fundador de l'Atelier Barcelona juntament amb Ximena Pastor, creu que el premi l'han concedit els agremiats, que són els que ho han decidit. Des del seu punt de vista, han valorat la constància a l'ofici a Catalunya, primer a la Hofmann i després a L'Atelier.

CADENA 100