Fruites deshidratades casolanes com snack saludable

Panses, figues, prunes, albercocs, dàtils... són perfectes aperitius plens d'energia, abundant fibra, vitamines i minerals.
Fruites deshidratades casolanes com snack saludable

Temps de lectura: 2’

La fruita deshidratada és fruita a la qual se li extreu l'aigua realitzant una deshidratació a baixa temperatura. El que té de bo aquesta fruita és que, tot i no proporcionar aigua, els nutrients queden intactes. Per això aquestes fruites són perfectes per reposar energia, vitamines, fibra i minerals després de fer exercici intens.

Plàtan

El plàtan sec és un producte típic de la costa turística de Centreamèrica. Es consumeix principalment com a llaminadura i com a ingredient en cereals per esmorzar. És altament energètic, ric en potassi , ferro i vitamina B1 i conté fins a un 1 2% de fibra.

  • Com assecar el plàtan?

Tradicionalment els plàtans s'assecaven al sol sencers o en meitats. Actualment se solen fer servir forns. Una variant consisteix a submergir en almívar els plàtans tallats a rodanxes abans d'assecar-los amb aire, o bé cobrir amb xocolata els trossets ja secs.

Préssec

Protegeixen la pell, ja que aporten abundant provitamina A, a més de vitamina B3, ferro, calci, potassi i magnesi. Són un aperitiu ideal per a persones actives i esportistes. I una font de fibra soluble i insoluble, que afavoreix el trànsit intestinal i contribueix a disminuir el colesterol.

  • Com assecar el préssec?

Les orellanes de sempre són fragments de préssec dessecats a l'aire i al sol que prolonguen el sabor i la dolçor de l'estiu. També es poden pelar i trossejar per deshidratar-los en un forn.

Pinya

La pinya dessecada riquíssima en rebosteria, amb gelat o iogurt, i per prendre tal qual.

  • Com assecar la pinya?

S'utilitzen pinyes madures de varietats que permetin un bon tall. Es pelen i se'ls treuen els ullets i la part central. Es tallen en rodanxes o en vuitens de rodanxa que s'escalden i s'escorren abans de submergir-les en un almívar concentrat durant un dia, en un recipient tapat. Després s'escorre el líquid i es col·loca la pinya en un forn. D'aquesta manera es mantenen millor les qualitats i el temps d'assecat per aire és més curt. Es conserven uns vuit mesos en un lloc sec i fosc.

CADENA 100