El fregall de la cuina pot tenir més gèrmens del que et pensaves

El fregall de la cuina pot tenir més gèrmens del que et pensaves

Temps de lectura: 1’

Un estudi de 2017 publicat a Nature ,va descobrir que els entorns de la cuina alberguen més microbis que els vàters. Els culpables d'això no eren altres que els fregalls de cuina, ja que la investigació va demostrar que representen les majors reserves de bacteris actives a tota la casa. Exactament els investigadors van identificar en ells fins a 362 tipus de bacteris diferents, inclosos l'Escherichia coli i la Salmonella. En definitiva, cada vegada que passes el teu fregall o la baieta per la teva cuina, corres el risc d'estar escampant els microorganismes que s'alberguen en ells. La solució, ser menys lax amb la seva higiene i renovació.

Com desinfectar fregall i baietes
La millor manera de netejar fregalls i baietes, és bullir-los en una cassola durant almenys 5 minuts. Has d'assegurar de controlar el temps en què l'aigua comença a bullir per confirmar que estan sotmesos a aquesta temperatura el temps necessari. L'aigua ha d'estar en ebullició en tot moment. Un altre mètode per desinfectar baietes i fregalls de cuina recomanant per un especialista en seguretat alimentària és submergir aquests en aigua amb lleixiu durant 10 minuts. La fórmula correcta per a això és barrejant 5 mil·lilitres de lleixiu apte per a la desinfecció d'aigua per cada litre d'aigua. Després hauràs d'aclarir sota l'aixeta.

CADENA 100