Fes un saborós pa de carabassa

Som a la temporada de les carabasses i cal aprofitar-la al màxim.
Fes un saborós pa de carabassa

Temps de lectura: 2’

El pa de carabassa és molt fàcil d'elaborar i és una recepta perfecta perquè els més petits de la casa donin un cop de mà a la cuina. El pa està especialment saborós acabat de fer i és perfecte tant per a prendre com a guarnició i amb patés vegetals.

Recepta
Per a un pa de carabassa casolà, tot el que necessites és puré de carabassa i uns quants ingredients més que probablement ja tindràs a casa. La carabassa es pot preparar amb anticipació, per exemple, a partir de les restes de la carabassa de Halloween, de manera que el puré cuit o al forn, sempre estigui disponible per al pa i per altres delícies.

Ingredients (per a un pa de carabassa d'uns 950 grams):

  • 300 g de puré de carabassa, preferiblement casolà (ho pots fer bullint la carabassa i triturant o la manera més saborosa rostint el cap al forn)
  • 500 g de farina d'espelta integral o una alternativa sense gluten
  • 7 g de llevat de fleca seca
  • 50 ml d'oli vegetal com a oli d'oliva o gira-sol
  • 50 ml d'aigua o llet vegetal
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d'espècies com nou moscada, comí, llavors de fonoll, cúrcuma o les que prefereixis
  • Opcionalment un grapat de llavors de carabassa

Elaboració:

  • Col·loca tots els ingredients en un bol i fes una massa, fins a obtenir una massa suau que no sigui enganxosa. Depenent de la consistència de la carabassa utilitzada, la fermesa de la massa de pa pot variar una mica. Si està massa enganxosa, afegeix una mica més de farina. Si està massa ferma, afegeix aigua o llet vegetal.
  • Forma una fogassa amb la massa i col·loca-la en una safata de forn greixada i enfarinada.
  • Cobreix i deixa reposar en un lloc càlid durant una o dues hores fins que la massa hagi crescut significativament.
  • Opcionalment, abans d'enfornar pots pintar la fogassa amb una mica d'aigua i escampar-llavors de carabassa.
  • Després s'enforna al forn preescalfat a 180 ° C de temperatura superior i inferior durant aproximadament 30 o 40 minuts. Utilitzeu la prova de l'escuradents per comprovar si la massa s'ha de fer.
  • Treu el pa enfornat de forn i deixa-ho refredar durant 20-30 minuts abans de tallar-lo.

Si s'emmagatzema correctament, per exemple en una caixa de pa de fusta o argila, el pa es conservarà durant diversos dies i es mantindrà fresc i sucós. També pots congelar el pa acabat de fer, sigui sencer o en porcions.

CADENA 100