Espècies per afegir al teu cafè diari i mantenir intacta la memòria

El cafè és una de les begudes més consumides a tot el món.
Espècies per afegir al teu cafè diari i mantenir intacta la memòria

Temps de lectura: 1’

La ingesta de café desperta i activa el cos per afrontar la rutina amb molta energia. No obstant això, els experts recomanen consumir-lo de forma responsable, ja que pot causar addicció i efectes negatius en la salut.

Segons diversos estudis, al cafè se li poden sumar cinc espècies que resulten beneficioses per mantenir un cervell sa i millorar la funció cognitiva.

Les espècies que ajudaran a enriquir aquesta beguda són les següents: canyella, cúrcuma, gingebre, nou moscada i pebre negre.

  • Canyella: aquesta espècia és una font d'antioxidants que protegeixen les estructures neuronals de l'estrès oxidatiu i controlen els nivells de glucosa en sang, fonamentals per a la salut cognitiva.
  • Cúrcuma: el seu component actiu, la curcumina, reconeguda per les seves propietats antiinflamatòries i antioxidants, pot reduir la inflamació i el dany oxidatiu al cervell, així com augmentar els nivells de l'hormona cerebral BDNF, essencial per al desenvolupament de noves.
  • Gingebre: les seves propietats antiinflamatòries milloren la funció cognitiva i equilibren els neurotransmissors, que són fonamentals per a la concentració i l'agilitat mental de les persones.
  • Nou moscada: aporta un sabor càlid al cafè, però també brinda beneficis neuroprotectors que afavoreixen la memòria, prevenen la degeneració neuronal i milloren l'estat d'ànim.
  • Pebre negre: aquesta espècia afegeix un toc especial al cafè pel que fa al sabor, però també aconsegueix millorar l'absorció de la curcumina de la cúrcuma, potenciant així els seus sorprenents beneficis per a la salut cerebral i cognitiva.


CADENA 100