Esmorzar sempre el mateix ¿és bo?

Com ha de ser l'esmorzar ideal i quan i com ho hem de fer? T'ho expliquem amb detall.
Esmorzar sempre el mateix ¿és bo?

Temps de lectura: 2’

Ens han dit que portar una alimentació ordenada pot tenir clars beneficis per a la nostra salut i que les persones que esmorzen cada dia tenen més probabilitats de mantenir-se en el seu pes ideal. Però ¿vol dir això que cal esmorzar sempre el mateix i a la mateixa hora? No exactament.

Si et lleves amb gana, és millor esmorzar de seguida, si no anirem arrossegant aquesta sensació i que és probable que, en conseqüència, en arribar a la feina ens decantem per una alternativa que segurament sigui molt menys saludable que la que podríem haver-nos preparat a casa. Això no només es deu al fet que les opcions d'esmorzar de les que disposem a les cafeteries no siguin en general molt sanes sinó al fet que, a més, quan arrosseguem la fam, el que el cos ens demana són sucres que entren de pressa en sang. Llavors estem més temptats a demanar-nos una torrada amb mantega.

L'esmorzar ideal és aquell que té com més proteïna i greix millor. A la fi l'hidrat de carboni és sucre i per tant genera certa addició, comenta l'experta. Quan vam començar el dia amb ou i salmó, alvocat i gall dindi o iogurt i fruita seca per exemple (és a dir, proteïna + greix saludable), la fam es manté controlada al llarg del dia. Per si no fos prou, aquest tipus d'esmorzars ens ajuden a mantenir-nos desperts i a afrontar amb energia les primeres hores del dia.

Malgrat el beneficiós que pot resultar portar un ordre de menjars i seguir una rutina, no tenim per què esmorzar sempre el mateix. Més aviat tot el contrari. Encara que li marquem al nostre cos un ritme, el millor és variar els nostres menjars per donar al nostre organisme una àmplia varietat de nutrients i cobrir totes les seves necessitats.

CADENA 100