Errors que comets quan cuines pasta... i no ho sabies!

T'ajudem a convertir-te en un autèntic xef italià
Pasta

Temps de lectura: 1’

Un plat de pasta sempre és una bona idea. A gairebè tothom li agraden uns bons espaguettis o uns macarrons, a la bolonyesa, a la napolitana, amb salsa pesto... Però tot i que pugui semblar un plat fàcil de preparar, sovint cometem alguns errors que farien que molts italians es posessin les mans al cap.

La quantitat d'aigua és fonamental. Un dels errors típics és posar poca. La pasta s'ha de bullir en aigua abundant, un litre per cada 100 grams aproximadament, així la pasta tindrà espai per moure's i no s'enganxarà.

Tampoc has de posar oli, cosa que fa molt gent però que no té cap sentit ni serveix de res. De fet l'oli donarà a la pasta una textura lliscosa que farà que la sals no s'enganxi prou bè. Així que res d'oli.

També és important el moment en el que poses la sal: No ha de ser molt al principi. Espera a que l'aigua ja estigui bullint i posa entre 10 i 12 grams de sal per cada litre d'aigua.

Ah! I no tapis l'olla ! Deixa-la al foc a bon ritme i destapada. El temps de cocció pot variar en funció de la marca o del tipus de pasta. S'ha d'anar tastant per no pasar-nos. I sempre és millor que quedi “al dente”, ja que es digereix molt millor i omple més. I evita un gran sacrilegi pels italians: Passar la pastsa per aigua. La pasta no s'ha de rentar. Mai! Només s'ha d'escórrer i barrejar-la amb la salsa just abans de menjar-la.

Esperem que aquests consells t'hagin servit per millorar les teves dots culinàries. I ara ja pots cridar: “La pasta è servita”

CADENA 100