Els trucs més eficaços per treure les taques de vi negre

Solen ser ingredients o productes que tens per casa.
Els trucs més eficaços per treure les taques de vi negre

Temps de lectura: 2’

Gaudir d'una copa de bon vi és un dels plaers més grans que podem regalar als nostres sentits. Però aquest plaer es converteix de vegades en malson, quan veiem vessar el vi sobre les nostres peces preferides.

A continuació, veurem alguns trucs per treure taques de vi negre i fer que la nostra roba. Un consell: cal intentar netejar la peça tacada com més aviat millor. Com més temps deixem passar, més possibilitats caldrà que la tinció del vi quedi fixada als teixits i més complicat serà eliminar la taca. Comencem!

1. SAL DE TAULA

Com bé dèiem, el temps que deixem passar des que es produeix la taca és crucial. Sempre serà més fàcil fer front a una taca de vi recent que intentar netejar la taca una vegada que el líquid s'hagi assecat. En aquest sentit, una de les primeres reaccions que solem tenir davant d'una taca de vi recent és recórrer a la sal de taula. Hi ha qui aconsella aplicar una mica de sal directament sobre la taca de vi, però la sal comuna no servirà realment per eliminar la taca. Però tampoc és que sigui una reacció totalment inútil, ja que l'aplicació de sal de taula directament sobre la taca ajudarà a absorbir més ràpidament la humitat del vi, evitant que aquest s'estengui pels teixits. En qualsevol cas, si apliquem sal sobre la taca, no l'haurem de deixar massa temps, perquè això podria jugar en contra nostra i fixar la taca de vi amb més força.

2. VI BLANC

La millor opció a l'hora d'eliminar una taca de vi negre recent, tant si hem aplicat abans sal com si no ho hem fet, és xopar la zona tacada amb vi blanc. Els tanins del vi blanc ajuden a neutralitzar la tinció provocada pels tanins del vi negre; per això, l'aplicació de vi blanc sobre la taca serà sempre la nostra primera opció. Hem d'humitejar un drap net o una esponja en vi blanc i donar-hi petits copets amb ella sobre la zona tacada. Cal intentar evitar refregar la taca perquè aquesta no s'estengui, per això, és millor anar humitejant-la a poc a poc amb el vi blanc en lloc de fregar-la directament. Després, es deixa actuar al vi blanc durant uns minuts i per acabar rentarem la peça afectada amb aigua i sabó.

3. BICARBONAT SÒDIC

De manera complementària, podem afegir l'aplicació de bicarbonat sòdic al mètode anterior. Per això, una vegada hem amarat la zona tacada amb vi blanc i ho hem deixat actuar durant un temps, apliquem a sobre una pasta espessa preparada a base de bicarbonat i aigua. Deixem que la barreja treballi durant diverses hores, sempre vigilant que la zona es mantingui humida, després de les quals procedirem a rentar la peça amb normalitat.

Aquest truc per eliminar les taques de vi es basa en la gran propietat d'adsorció (no confondre amb absorció) del sodi present al bicarbonat sòdic. Es tracta d'una qualitat que fa que alguns compostos de sodi puguin atreure i retenir a la superfície diferents partícules gasoses, líquides o sòlides dissoltes. D'aquesta manera, el bicarbonat sòdic captaria les partícules de vi del teixit tacat, deixant netejar la peça.

CADENA 100