Els restaurants hauran de donar-te un tàper pel menjar que sobri

La llei contra el malbaratament alimentari s'aproba al Parlament
Els restaurants hauran de donar-te un tàper pel menjar que sobri

Temps de lectura: 1’

Ja fa quatre anys que aquesta llei es va registrar, però serà avui quan el Parlament de Catalunya l'aprobi. Parlem de la llei contra el malbaratament alimentari, que inclou mesures que afectaran a tots els sectors que participen a la cadena alimentària. Una de les coses més destacables d'aquesta nova llei serà l'obligació pels restaurants i serveis de càtering -sempre que siguin servies per 100 persones o més-  d'oferir envasos biodegradables per que els clients puguin emportar-se a casa el menjar que no s'hagin pogut acabar. Aquesta possibilitat haurà de ser comunicada, tant de paraula com de forma clara als menús dels bars i restaurants que, a més, hauran d'ajustar les racions per tal de lluitar contra el malbaratament. La llei també afecta als supermercats que superin els 400 m2, que no podran llençar els productes que hagin sobrepassat la data de consum preferent, i hauran de ser exposats per a la venda al públic en espais separats de la resta durant quinze dies abans del seu venciment, sent venuts amb una reducció de preu. La nova norma obligarà a tots els sector que intervinguin a la cadena alimentària a disposar, en el termini d'un any, d'un pla estratègic per a lluitar contra el malbaratament alimentari que haurà de quantificar el menjar que es llença i definirà les mesures oportunes en cada cas. El Govern i el Consell Català de l'Alimentació crearan un distintiu o segell de qualitat per a poder identificar i reconèixer els establiments i empreses de tots els sectors que arribin a pràctiques o polítiques notables en la reducció del malbaratament alimentari, més enllà dels requeriments normatius que es recullen a la llei.

CADENA 100