Els millors trucs per fer una coca de Sant Joan

Et mostrem les quatre receptes tradicionals
Els millors trucs per fer una coca de Sant Joan

Temps de lectura: 2’

El dia de Sant Joan ja és aquí i després d'una nit de màgia, fogueres i conjurs és moment de reposar forces amb les ja tradicionals coques de Sant Joan. Fer una bona coca de Sant Joan no és fàcil difícil tot i que és rica. La massa de la coca recorda el brioix o el tortell, clàssics de la rebosteria que mai fallen. Aquest tipus de massa es pot realitzar amb una massa mare que farem servir perquè quedi més esponjosa la massa. Si tenim pressa, hi ha altres opcions per aconseguir unes postres de luxe aquest Sant Joan.

La coca de Sant Joan tradicional s'elabora amb una massa mare que prepararem amb antelació. Un dels secrets d'aquesta massa és intentar cobrir-la amb una bona capa de crema o xocolata que li aporti una cremositat extra, sobre la massa que amb una mica de paciència i temps ens quedarà super esponjosa i deliciosa.

La coca de Sant Joan saludable la podem preparar i menjar en plena operació biquini. No ens caldrà res més per gaudir-la, només una mica de temps i una llista d'ingredients que tindran de protagonistes la farina integral i l'edulcorant natural de la nostra elecció. És una bona opció per fugir de les coques de Sant Joan amb molt de sucre que venen en aquestes dates.

La coca de crema és la més típica de Sant Joan. Hi ha diversos tipus de coques de Sant Joan, però una de les més conegudes i esteses al llarg de la gastronomia d'aquest país és la crema. Un bàsic que podem cuinar fàcilment i que pot coronar un sopar especial. Aquesta coca no té massa mare, només una massa tipus pa de pessic amb una mica de crema per sobre, és fàcil i està deliciosa.

La coca de Llavaneres també es menja en aquestes dates. És com una coca de Sant Joan, però és més fàcil de cuinar. La base és de pasta de full que podem comparar ja llest per estalviar-nos una mica de temps i esforços. Es cobreix amb la mateixa crema pastissera que portaria la coca de Sant Joan més tradicional, però amb uns pinyons que li aportin un punt extra de dolçor. Queda boníssima i és una alternativa per brindar amb cava.

CADENA 100