Els germans bessons... no són exactament idèntics

La ciéncia ho confirma: Sempre hi ha un dels dos més petit que l'altre. 
Els germans bessons... no són exactament idèntics

Temps de lectura: 1’

La creença popular és que els germans bessons són exactament idèntics. Que la dita “són iguals com dues gotes d'aigua” es compleixi de forma literal. Però el cert és que sempre hi ha un nadó que és més petit que l'altre. Els metges han atribuït aquest efecte a factors genètics o a factors de risc, com una pobre alimentació de la mare o que aquesta fumi, però ara científics del Boston Children's Hospital creuen que es deu a un lent traspàs d'oxígen entre la mare i el fetus durant l'embaràs.

I és que tot i que els germans bessons comparteixen la mateixa placenta, aquesta es troba dividida en dos compartiments diferents, i és probable que un sigui molt més sa que l'altre. Gràcies a un estudi s'ha aconseguit demostrar que existeixen placentes disfuncionals amb zones a les que no arriba l'oxígen i els nutrients necessaris per a un correcte creixement dels nadons.

Gràcies a una novedosa tècnica basada en ultrasons, s'ha pogut veure en temps real com arriba l'oxígen als bessons i de quina manera afecta al seu desenvolupament abans del naixement.

Així que ja ho saps: la natura és molt sàvia, i si tens un germà o germana bessona, segur que hi han algunes diferències entre vosaltres.

CADENA 100