Els dos millors torrons d'aquest Nadal

L'OCU ha tastat 17 torrons de xocolata i només dos utilitzen exclusivament mantega de cacau
Els dos millors torrons d'aquest Nadal

Temps de lectura: 1’

l'Organització de Consumidors (OCU), ha fet un tast de torrons que ens indica quins són els dos torrons del mercat de més qualitat, i quins no valen pena.

L'estudi de l'OCU té una conclusió principal: el torró de xocolata cruixent és el més consumit, més que el doble que el tradicional de dur d'Alacant i el suau, de Xixona. Per això, l'estudi ha analitzat 17 varietats de torró de xocolata cruixent per analitzar-los i comparar-los.
El resultat és decebedor. Dels 17 estudiats, només dos fan servir exclusivament mantega de cacau, com hauria de ser, evitant l'ús d'altres greixos de pitjor qualitat. Igualment, tots porten aromes afegides.

Els únics dos torrons que se salven del tast són el de xocolata cruixent d'El Corte Inglés, del qual els experts destaquen el color brillant, el bon gruix, cruixent i fundent a la boca. L'altre torró que se salva és el torró de xocolata Picó, que té la millor composició d'ingredients.

De la resta de marques tacades, només 9 han arribat a l'aprovat. Segons l'OCU, la majoria són massa dolços, la xocolata no brilla, no fon bé... errades generals (i generalitzades) que donen la conclusió que al món dels torrons li queda molt per millorar.

No oblidem que el millor torró de crema cremada, s'elabora en un local centenari del centre de la ciutat, i que ens dona una excusa perfecta per passar pel barri Gòtic en aquestes festes a aprovisionar-nos de bon torró pels nostres sopars.

El premi se l'ha endut la pastisseria La Colmena (plaça de l'Àngel, 12), un negoci amb cent cinquanta anys d'història, que porta obert des del 1864.

Al concurs han participat 52 pastisseries. Al jurat participaven experts internacionals de pastisseria, entre ells Lluc Crusellas, anomenat recentment com a millor mestre xocolater del món.

CADENA 100