Elabora els nostres propis gelats casolans

Fer gelats és una meravellosa activitat per fer amb nens a l'estiu
Elabora els nostres propis gelats casolans

Temps de lectura: 2’

Per elaborar els teus propis gelats casolans. Primer de tot, utilitza ingredients frescos i de qualitat. Un altre punt molt important és evitar sucres, així aconseguiràs una alternativa refrescant, saludable i irresistible a qualsevol paladar.

Ingredients que no fallen!

Per elaborar un gelat casolà ric i saludable, podem recórrer a un munt d'ingredients naturals que li donaran a la nostra recepta un sabor irresistible i una cremositat que no tindrà res a envejar als gelats comercials.

Et recomano tenir sempre a mà els següents ingredients:

  • Fruites: qualsevol fruita és bona per preparar un ric gelat o granissat casolà, encara que l'ideal és recórrer sempre a fruites de temporada per la seva qualitat i accentuat sabor. Si volem elaborar gelats lliures de sucres afegits, el millor és optar per fruites amb gust especialment dolç. Plàtans, meló, síndria, mango, maduixes i fruits vermells, raïm, pinya ... La varietat és immensa, i més de gust estarem dotant al nostre gelat de vitamines i fibra!

  • Apostar per greixos de qualitat: la gran majoria dels gelats comercials porten greixos, oli de palma o un alt índex de greixos saturats. Amb els gelats casolans podem evitar o controlar les quantitats d'aquests greixos recorrent a certs ingredients per dotar el nostre gelat de major cremositat. La crema de cacauet (o de fruita seca, en general), la llet, el iogurt natural, el iogurt grec sense edulcorar i sense gust, les begudes vegetals, el formatge batut, la tahina, el cacau pur, el coco ratllat, l'alvocat, les llavors o els fruits secs, poden convertir-se en grans aliats a la cuina.

  • Per endolcir: intentarem evitar el sucre, els iogurts edulcorats o de sabors, la mel i els xarops. En el seu lloc utilitzarem edulcorants naturals com els dàtils o l'estèvia.

  • Toppings: i no podem oblidar-nos del toc final que convertirà qualsevol gelat en alguna cosa irresistible. Podem escampar per sobre amb trossets de fruita, xocolata pura en llavors o ratllat, coco ratllat, llavors, fruits secs, canyella ... Feu volar la imaginació per aconseguir un gelat personalitzat!

Idees irresistibles

Si tot i els consells et falten dees, us compartim aquests gelats casolans:

  1. Gelat de gel de mango, plàtan i gerds
  2. Sorbet de plàtan i maduixes
  3. Gelat cremós de pinya i coco
  4. Gelat de cireres i iogurt
  5. Gelat natural de maduixes
CADENA 100