Consells per gaudir de les castanyes

Són una gran font de minerals i vitamines
ctv-wlf-castaas

Temps de lectura: 2’

Pels vols de l'1 de novembre les veiem a tot arreu: Castanyes, castanyes i castanyes. El seu gust lleugerament torrat, la cruixent textura que tenen per fora i tendre per dins, la olor que desprenen i que ens atrapa... no us sembles irresistibles? Doncs també podem menjar-nos aquesta delícia a casa, que, a més, ens sortirà molt millor de preu. El primer que hem de fer és saber escollir les millors castanyes. Un bon consell es triar aquelles que tenen un color brillant i sense taques, que siguin grans. Una característica a evitar són els forats: Això pot voler dir que tenen “bitxo”. També és aconsellable deixar les que siguin més plantes, ja que seran més difícil de pelar i tindran ménys fruit que menjar. És important escollir-las totes d'un tamany similar, per tal que es facin per igual. És importante netejar-les bé abans de menjar-les, i fer un tall recte al llarg o a l'ample, és igual, per tal que sigui més fàcil pelar-les. Si volem que ens sigui més fàcil retirar la pell les podem deixar uns 15 minuts en aigua. I a partir d'aquí hi ha moltes maneres de cuinar-les: Per descomptat que si tenim una xemeneia a prop podem fer servir llenya, o fer-les a la brasa a una barbacoa. Pero també es poden fer en una paella damunt el foc de la cuina. No hem de tapar la paella i hem de remoure sovint. El temps depèn de factors com el tamany, però podem calcular al voltant de 15-20 minuts. És important també no posar massa castanyes per tal que totes rebin calor per igual i per tot arreu. Amb tots aquests consells, ja pots gaudir de les castanyes tant com vulguis i, si vols posar-li imaginació i anar més enllà, es poden rostir amb xocolata, afegir sal i altres espècies... les facis com les facis segur que les castanyes, ben calentes, són una delícia, i no només el primer dia de novembre, sinó durant tot l'hivern. Que vagi de gust!


CADENA 100