Consells per cuinar la pasta com un autèntic italià

Anem a resoldre els dubtes sobre com hem de cuinar aquest aliment
Consells per cuinar la pasta com un autèntic italià

Temps de lectura: 2’

De mitja, mengem 4,13 quilograms de pasta per persona cada any. Si tenim en compte que una ració per a un adult ha d'estar entre els 80 i 100 grams, és el plat que triem uns quaranta-un dies de l'any. Però, sabem preparar-la com o passem per alt els seus mètodes d'elaboració?Així és com s'ha de fer:

  • Podem tirar-la a l'aigua abans que bulli?

No deuríem, un dels seus principals components: el midó, es cuina a partir dels 80 °C. Si l'aigua no està prou calenta, simplement estarem rentant la pasta i es pot pegar, cremar o quedar-se enganxifosa. En canvi, quan està a la temperatura adequada el midó pren una textura més elàstic.

  • Si l'aigua no bull fins als 100 °C, per què hem d'esperar que bulli?

En ficar la pasta en l'olla la temperatura disminueix. Per això, cal portar-la al punt d'ebullició prèviament. També pot ocórrer quan cuinem per a un grup gran i ens surt enganxosa, fins i tot, amb l'aigua bullent. La quantitat de pasta és massa per a l'aigua i la refreda, per la qual cosa no es cuina bé. Per a fer-ho bé, la mesura és la següent: un litre d'aigua per cada 100 grams de pasta.

  • Hem de posar-li sal a l'aigua?

El millor és posar-la quan l'aigua ja està bullint. Una vegada dissolta, s'afegeix la pasta. Si la posem des del principi, a mesura que es va evaporant aigua sortirà més salada. Oblidem-nos de l'oli perquè no es pegui, almenys en l'aigua. Si hem posat la quantitat d'aigua suficient per a la pasta i la preparem a la temperatura adequada no ocorrerà. El que podem fer és, tirar-li una miqueta en treure-la.

  • I posar-la sota un doll d'aigua freda en treure-la de l'olla?

Cal refredar-la lentament. El millor mètode és obrir l'aixeta però sense que l'aigua la colpegi, deixant el colador a un costat. La frescor que emana és suficient. Un altre truc: és no tirar tota l'aigua que hem utilitzat per a la cocció. Té midó i, en tirar-la a la salsa, es concentra i fa que obtinguem una crema molt saborosa.

CADENA 100