L'objectiu per 2030 són 300 grams per persona i setmana

Combatre l'emergència climàtica reduint el consum de carn

Temps de lectura: 1’

La capital catalana, Barcelona i 13 ciutats més s'ha compromès a reduir el consum de carn a 300 grams per persona a la setmana d'aquí a 2030, per combatre l'emergència climàtica.
Els governs de les catorze localitats han signat la declaració Ciutats Ben Alimentades en una cimera d'alcaldies a Copenhaguen.
L'objectiu de la reducció de carn és aconseguir en onze anys assolir una dieta amb més aliments d'origen vegetal i menys d'origen animal i reduir un 50% del malbaratament alimentari.
Greenpeace ha explicat que també han signat el compromís París (França), Los Angeles (Estats Units), Lima (Perú), Tòquio (Japó) i Seül (Corea del Sud), que comportarà reduir la carn servida en les seves institucions públiques i alinear les seves compres per adoptar el 2030 una dieta més saludable arreu del món, rica en aliments d'origen vegetal i amb menys aliments d'origen animal.
L'ONG ha felicitat l'actuació de Barcelona i ha animat a fer que se sumin més ciutats espanyoles, davant el fet que Espanya és el segon país d'Europa amb major consum de carn per persona i any.

CADENA 100