Com s'han de descongelar els aliments a temperatura ambient

Errors que habitualment cometem en realitzar aquest procés
Com s'han de descongelar els aliments a temperatura ambient

Temps de lectura: 1’

Quan volem preparar algun dels aliments que hem congelat prèviament, solem treure-ho amb molt de temps d'antelació del congelador perquè es temperi a poc a poc. Es tracta d'un error. Un costum molt popular en la nostra societat és posar a descongelar els aliments que es consumiran el mateix dia a temperatura ambient durant hores. Aquesta pràctica no és per a res recomanable, perquè es combinen una sèrie de condicions que promouen la multiplicació de microorganismes i s'incrementen les possibilitats de sofrir una intoxicació alimentària.

Encara que requereix més temps, cal començar el dia abans, la forma adequada de fer-ho, és deixar els aliments en el prestatge més pròxim al congelador del frigorífic, que sol estar a uns 4 °C. Això evita la reproducció dels microorganismes, que comencen a reproduir-se a partir dels 5 °C i fins als 60 °C. Si no tenim tantes hores existeixen tres possibles opcions:

  • Utilitzar la manera defrost del microones.
  • Descongelar en un recipient amb aigua freda durant mínim 30 o 60 minuts. Això sí, els aliments han d'estar envasats hermèticament perquè l'aigua no entre en ells.
  • Cuinar directament l'aliment congelat, encara que trigarà un 50% més de temps a preparar-se.
CADENA 100