Com preparar una Mona de Pasqua

Descobreix com preparar aquesta recepta típica de Setmana Santa que, en algunes regions, és tradicional que el padrí regali al seu fillol en aquestes dates
Com preparar una Mona de Pasqua

Temps de lectura: 1’

La Setmana Santa és plena de tradicions i és un bon motiu per reunir-se a casa amb família i amics. Entre tots podeu preparar una Mona de Pasqua, un postre tradicional d'aquestes dates. A Cadena 100 t'expliquem com preparar una Mona de Pasqua casolana.

Mona de Pasqua

Ingredients per a 2 persones: 3 ous i 2 rovells, 1,5 dl de llet, 350 g de farina de força, 10 g de llevat fresc de fleca, 60 g de sucre, 1/2 llimona, 1/2 taronja, 1 dl d'oli d'oliva i sal.

Pas 1
Ratlleu la pell de la taronja i la de la llimona. Poseu en un bol la farina de força, una culleradeta de la ratlladura de cadascun dels cítrics, el sucre, un pessic de sal, la llet, un ou més un rovell d'ou i 10 g de llevat fresc esmicolat.
Pas 2
Barregeu-ho i quan es comencin a integrar els ingredients afegiu a poc a poc l'oli. Amassar amb les mans fins a aconseguir una massa elàstica i llisa (uns 10 minuts). Formar una bola i deixar reposar tapada amb un drap fins que dobli el seu volum (2 hores aproximadament). Coeu dos ous.
Pas 3
Preescalfar el forn a 200?°C. Pressionar la massa amb el puny per desinflar-la. Dividir la massa en dues boles de la mateixa mida. Posar damunt de cada bola lleugerament aixafada un ou cuit. Pintar la massa amb el rovell d'ou restant i un rajolí de llet batuts. Enfornar durant 20 minuts o fins que es dauri la massa.

CADENA 100